Fudbal

Duljević: Sarajevo je moj život, želja mi je dići pehar kao kapiten

Duljević: Sarajevo je moj život, želja mi je dići pehar kao kapiten
Duljević: Sarajevo je moj život, želja mi je dići pehar kao kapiten

„Ne razmišljam o odlasku, sretan sam u Sarajevu. Idemo na duplu krunu, vidjećemo šta će biti, ali bih volio kao kapiten da dignem jedan pehar, kazao je za Anadolu Agency (AA) Haris Duljević, kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo.

Krilo „bordo“ tima ove će sezone, ukoliko na adresu kluba ne stigne ponuda na koju je nemoguće reći "ne", biti igrač oko kojeg će Miodrag Ješić, trener Sarajeva graditi igru. Nakon teške povrede noge i puknuća metatarzalne kosti u utakmici sa Zrinjskim u maju prošle godine, Duljević je spremniji nego ikad da potvrdi talent i kapitensku traku koji nosi na ruci.

Strijelac osam golova za prvaka BiH trenutno je najzanimljiviji igrač brojnim skautima koji prate prijateljske utakmice u Antaliji.

Adekvatne ponude ili nepristojne, kako je nazvao Ješić, još uvijek nema. Zato je u Titovu 38 b stigao upit gradskog rivala Željezničara s ponudom od 400.000 eura.

Duljević je kao i rukovodstvo kluba s Koševa za ponudu saznao na portalima. Nije želio komentarisati interesovanje komšija s Grbavice, a odbio je svaku pomisao na oblačenje plavog dresa.

"Sarajevo je moj klub, život i moje sve i poginuću za ovaj dres", jasno je Duljević iz Antalije poručio upravi FK Željezničar šta misli o ponudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije