Fudbal

Dunga izostavio 14 igrača sa SP-a

Dunga izostavio 14 igrača sa SP-a
Dunga izostavio 14 igrača sa SP-a

Karlos Dunga, selektor fudbalske reprezentacije Brazila, saopštio je spisak igrača za Kup Amerike u Čileu, na kojem nema čak 14 igrača koji su nastupili na Svjetskom prvenstvu u Brazilu prošle godine.

Otpali su golmani Žulio Cezar i Viktor, defanzivci Danijel Alveš, Majkon, Maksvel, Dante i Enrike, vezisti Paulinjo, Ernanez i Ramirez, te napadači Fred, Hulk, Žo i Bernard. U Čile neće putovati ni Oskar, vezni fudbaler Čelsija, koji je otpao zbog povrede. Dunga je pozvao Dijega Tardelija iz kineskog kluba Šandong i to je prvi put da se fudbaler iz kineske lige nađe na spisku reprezentativaca Brazila. Na Kupu Amerike, od 11. juna do 4. jula, igraće i 31-godišnji napadač Santosa Robinjo, koji se vratio u formu otkako ga je Milan pozajmio brazilskom klubu. Brazil će igrati u Grupi C zajedno s Kolumbijom, Peruom i Venecuelom. "Karioke" su dosad osam puta bile prvaci Južne Amerike, posljednji put 2007. godine.

Spisak igrača: Golmani: Džeferson (Botafogo), Dijego Alveš (Valensija), Marselo Grohe (Gremio). Odbrana: David Luiz (PSŽ), Markinjos (PSŽ), Tijago Silva (PSŽ), Miranda (Atletiko Madrid), Danilo (Porto), Fabinjo (Monako), Marselo (Real Madrid), Filipe Luis (Čelsi). Vezni red: Luiz Gustavo (Volfzburg), Fernandinjo (Mančester Siti), Elijas (Korintijans), Kazemiro (Porto), Everton Ribeiro (Al Alhi), Daglas Košta (Šahtjor), Vilijan (Čelsi), Koutinjo (Liverpul). Napadači: Nejmar (Barselona), Dijego Tardeli (Šandong), Robinjo (Santos), Roberto Firmino (Hofenhajm).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije