Fudbal

Dunga zavodi disciplinu u Brazilu: Muškarci ne plaču

Dunga zavodi disciplinu u Brazilu: Muškarci ne plaču
Dunga zavodi disciplinu u Brazilu: Muškarci ne plaču

Karlos Dunga, novi selektor Brazila, želi da promijeni trend po kome se sve u reprezentaciji vrti oko Nejmara, a nije mu se svidio ni plač fudbalera nacionalnog tima nakon eliminacije s nedavnog Svjetskog prvenstva, kojem su bili domaćini.

"Takve scene su negativne u svijetu kakav je fudbalski. Mi smo mačo muškarci, seksisti, živimo s idejom da muškarci ne plaču", rekao je Dunga.

Vojnički pristup novog selektora će promijeniti mnogo toga u zemlji sambe, pa čak i izgled fudbalera.

"Ne bih im dozvolio da farbaju kosu. Prije ili poslije Svjetskog prvenstva, nije problem. Ali, na Mundijalu se razmišlja samo o prvenstvu", kategoričan je legendarni fudbaler.

Utisak je, ipak, da mu je, iako to nije rekao, ponajviše zasmetala sva manija u vezi s Nejmarom, pa je većina novih propisa u "kariokama" baš u vezi s asom Barselone. Čak i kad su u pitanju njegovi kačketi.

"Ili nosiš kačket s oznakom Brazila ili ne nosiš kačket", jasan je stručanjak, koji je već sjedio na klupi Brazila.

U prilog njegovom mišljenju da se sve pretjerano vrti oko Nejmara ide i to da se pred veliki debakl u polufinalu Mundijala od Njemačke više pričalo o povredi napadača nego o samoj utakmici.

"Prenijeli smo poruku da smo izgubili vojnika. Ali, ako ideš u rat ne možeš da plačeš zbog gubitka jednog vojnika nego moraš da pomogneš i ojačaš vojnika koji će zauzeti upražnjeno mjesto", zaključio je novi stari selektor Brazila Karlos Dunga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije