Fudbal

Dva gola i asistencija Džeke, Siti lako do nove pobjede

Dva gola i asistencija Džeke, Siti lako do nove pobjede
Foto: Tanjug/AP | Dva gola i asistencija Džeke, Siti lako do nove pobjede

Najbolji bosanskohercegovački fudbaler Edin Džeko pužio je novu sjajnu partiju u dresu Rome koja je u trećem kolu grupne faze sa 3:0 savladala CSKA.

Pola sata igre trebalo je Romi da "probije" Ruse, a gol za prednost postigao je Dijamant nakon asistencije Pelegrinija. Trinaest minuta kasnije El Šaravi asistira Džeki za novi pogodak u dresu rimske vučice. Veliki udio Džeko je imao i u trećem pogotku rimskog kluba. Naime, on je asistirao Underu koji u 50. minutu postavlja konačan rezultat.

Do nove pobjede, druge u ovogodišnjoj Ligi šampiona, stigao je i Mančester siti na gostovanju Šahtjoru. U 30. minutu David Silva pogađa za 1:0, a pet minuta kasnije prednost uduplava Laporte. Konačnih 3:0 postavlja Bernardo Silva u 71. minutu nakon asistencije Mahreza.

Pretpostavljalo se da će madridski Real imati lak posao protiv Plzena, ali to baš i nije bilo tako, iako je uspio da slavi rezultatom 2:1. Kraljeve u prednost dovodi Benzema u 11. minutu, a u 56. na 2:0 povećava Marselo. Do kraja meča Plzen smanjuje na 2:1 golom Hrosovskog iz 79. minuta.

Ajaks je uspio da savlada Benfiku na domaćem terenu, a jedini gol postigao je Mazraui na samom kraju meča. Tačnije u drugom minutu sudijske nadoknade.

"Najluđu" utakmicu večeri odigrali su Hofenhajm i Lion, koji su remizirali rezultatom 3:3. Francuzi golom Traorea dolaze do prednosti u 27. minutu, a izjednačuje Kramarić u 33. Hrvat potpuno preokreće rezultat na samom početku drugog dijela u 47. minutu. Ndombele donosi novo izjednačenje na meču u 59. minutu, da bi Depaj ponovo vratio prednost lionu osam minuta kasnije. Hofenhajm dolazi do izjednačenja u 92. minutu golom Jelintona.

Juve je uspio da savlada Mančester Junajted na gostovanju minimalnim rezultatom. Pobjedonosni pogodak postigao je Dibala u 17. minutu, a rezultat se do kraja meča nije mijenjao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije