Fudbal

Džajić: Imao sam trenutaka kada sam zažalio što sam Dragan Džajić

Džajić: Imao sam trenutaka kada sam zažalio što sam Dragan Džajić
Džajić: Imao sam trenutaka kada sam zažalio što sam Dragan Džajić

SARAJEVO - Imao sam trenutaka kada sam zažalio što sam Dragan Džajić, izjavio je najbolji igrač dvadesetog vijeka Srbije večeras u Sarajevu.

Objasnio je da je zahvaljujući svome usjehu u fudbalu imamo mnogo divnih trenutaka, te da bi kada bi ponovo imao priliku da bira, ponovo bio fudbaler.

Jedan od najboljih lijevih krila Evrope svih vremena, višestruki prvak bivše Jugoslavije te prvak Evrope i svijeta sa Crvenom Zvezdom 1991. godine, došao je u Sarajevo nakon 27 godina i na međunarodnom simpozijumu sporta "Simposar 2015" ispričao svoju sportsku priču.

Govoreći na temu "Kako sam doveo Zvezdu na vrh Evrope", Džajić se prisjetio svojih početaka u fudbalu, svojih tadašnjih razmišljanja o budućnosti u fudbalu i doživljaja velikih fudbalskih imena na prvim utakmicama protiv njih.

Prekidan brojnim aplauzima istakao je da je debitovao 1963. godine za Zvezdu, ali je naglasio da je mnogo volio da igra protiv Hajduka u Splitu.

Kao tehnički direktor dobio je zadatak da osmisli program da Zvezda uspije u Evropi. Imao je referat u kojem je naveo da će u roku od pet godina Zvezda ostvariti uspjeh, a do toga je došlo nakon tri godine.

Naglasio je da nikad nije imao ambiciju da bude trener, a fudbalersku karijeru završio je u 32 godini "jer, nije želio da se bruka".

"Odlučili su da budem tehnički direktor, niti sam ja znao šta je to, a niti su oni znali šta je to", rekao je on i objasnio kako je nakon toga počeo dovoditi najbolje igrače u Zvezdu.

 Rado je odgovarao na pitanja učesnika simpozijuma, pa je između ostalog ispričao je kako je Robert Prosinečki došao u Zvezdu. Govoreći o Prosinečkom kazao je da je bio ogroman talenat i da je igrao odlično te podsjetio da su ga prodali, a da je transfer bio vrijedan 15 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije