Fudbal

Džeko: 100. utakmica će mi zauvijek ostati u sjećanju

Džeko: 100. utakmica će mi zauvijek ostati u sjećanju
Foto: N.N. | Džeko: 100. utakmica će mi zauvijek ostati u sjećanju

Fudbaska reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu je na "Grbavici" sa 2:1 pobijedila Jermeniju i tako sa tri boda krenula u novi kvalifikacijski ciklus za plasman na Evropsko prvenstvo.

Ovaj meč je bio poseban za kapitena Edina Džeku koji je postao prvi bh. igrač sa 100 nastupa u dresu "zmajeva".

"Prvi jesam fudbaler sa 100 nastupa za BiH, a vjerujem da neću biti posljednji. Nadam se zbog svih nas Bosanaca i Hercegovaca da će biti dosta tih igrača koji će doći do 100. nastupa”, rekao je Džeko.

Dodaje da je osjećaj posban jer je jubilej upisao na stadionu na kojem je počeo karijeru u dresu Željezničara. 

"Osjećaj je poseban i ta jubilarna 100. utakmica će mi ostati u sjećanju. Mislim ipak da je najbitnije bilo da pobijedimo, s obzirom da je prva u kvalifikacijama i za taj pozitivan start je uvijek dobro krenuti pobjedom, s ozbirom da dolaze puno teže i bitnije utakmice", kazao je Džeko.

Ističe kako je imao problema s ložom, ali da jednostavno nije mogao propustiti ovaj meč.

"Sudbina je bila da taj 100. nastup upišem na Grbavici, gdje sam i počeo i drago mi je što je na kraju tako. Nekako je ovaj 100. nastup bio i težak, jer su mi nekoliko dana prije svi već čestitali na tome i ne volim unaprijed kad se priča o nekim stvarima, jer sam imao malo i problema s ložom, ali jednostavno nisam mogao propustiti ovu utakmicu. Zbog toga sam bio malo i napet i u strahu, ali na kraju krajeva sve se odigralo kako treba. Kao što selektor kaže, svi smo pozitivni za nastavak kvalifikacija i vjerujemo u ono što želimo, a to je odlazak na EP. Još je dosta toga pred nama. Sljedeća je Grčka koja je jako bitna za nastavak”, dodao je Džeko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije