Fudbal

Džeko: Stota utakmica motiv da odigram najbolje dosad

Džeko: Stota utakmica motiv da odigram najbolje dosad
Foto: Anadolija | Džeko: Stota utakmica motiv da odigram najbolje dosad

Posebna utakmica za mene jer je jubilarna, stota na mom stadionu gdje sam i počeo karijeru. Biće mi dodatni motiv da odigram možda i najbolje dosad, istakao je Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine pred sutrašnju utakmicu protiv Jermenije u Sarajevu koja će za njega biti stota u dresu s državnim grbom.

Istakao da će mu biti još draža ako BiH uspije pobijediti.

"Cilj nam je da pobijedimo i startujemo s pobjedom u kvalifikacijama za EURO 2020. Vjerujem da će mi baš zbog stotog nastupa za BiH i Jermenija ostati u sjećanju", rekao je Džeko.

Rekao je da mu je najdraža utakmica u dosadašnjih 99 utakmica za BiH ona u Kaunasu 15. oktobra 2013. godine, kada su ”zmajevi” pobijedili Litvaniju (1:0) i plasirali se na Svjetsko prvenstvo "Brazil 2014".

"Najdraža mi je utakmica u Litvaniji. Ne samo meni, nego i svim Bosancima i Hercegovcima jer smo pobijedili i otišli na Svjetsko prvenstvo. Među onima kojih se ne bi rado sjećao je poraz od Nigerije na Mundijalu ili Francuska u Parizu kada smo rezmizirali 1:1. Primili smo gol iz penala, a možda je to bila jedna od naših najboljih utakmica", kazao je Džeko.

Naglasio je da su saigrači i on spremni za meč s Armencima.

"Na terenu ne igraju imena. Spremni smo za utakmicu. Maksimalno smo skoncentrisani da dođemo i uradimo što želimo, tj. da osvojimo tri boda na startu kvalifikacija", poručio je Džeko.

Meč prvog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 BiH-Jermenija igra se sutra, 23. marta, na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu s početkom u 20.45 sati.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije