Fudbal

Džeko poručio: Našim sportistima treba malo drugačija podrška, osim aplauza i slikanja

Džeko poručio: Našim sportistima treba malo drugačija podrška, osim aplauza i slikanja
Foto: N.N. | Džeko poručio: Našim sportistima treba malo drugačija podrška, osim aplauza i slikanja

Fudbaler Edin Džeko, koji je sinoć izabran za najboljeg sportistu BiH u izboru „Nezavsinih novina“, poslao je snažnu poruku BiH iz Rima.

Džeko sinoć nije mogao da prisustvuje dodjeli nagrada u Sarajevu zbog obaveza u Rimu, pa se obrati video linkom rekavši da mu je ova nagrada itekako draga jer dolazi iz njegove domovine.

Tokom svog obraćanja, bh. dijamant je nagaslio kako je domaćim sportistima potrebna podrška na putu ka uspjehu.

"Večeras ste podijelili veliki broj aplauza našim sportistima i hvala vam i u njihovo ime, ali i u moje. Međutim, našim sportistima i sportu u BiH treba malo drugačija podrška, osim tapšanja po leđima, aplauza i slikanja. Treba nam da vjerujete u nas i da nam pomognete da ostvarimo naše ciljeve i promovišemo Bosnu i Hercegovinu na sportskim borilištima. Bez pomoći države, bez vaše pomoći, kako finansijske, tako i svake druge vrste, to je jako teško i zato, volite i vi nas, onoliko koliko mi volimo Bosnu i Hercegovinu", naglasio je Džeko.

Zahvalio se na nagradi kazavši da je ponosan i srećan

"Hvala vam na nagradi koju ste mi dodijelili, ponosan sam na nju i sretan što ste izabrali baš mene, među toliko sjajnih sportista i sportistkinja koje naša zemlja ima, a svi oni zajedno su mi motivacija za dalji rad. S obzirom na to da se bliže novogodišnji praznici, iskoristio bih ovu priliku da svim čestitam božićne i novogodišnje blagdane, te vas još jednom sviju  pozdravljam i želim vam ugodnu večer, u nadi da nas sviju čeka bolja i ljepša budućnost", rekao je Džeko prilikom obraćanja putem video-linka iz Rima.

POVEZANE VIJESTI:

Edin Džeko, najbolji sportista BiH, za "Nezavisne": Slava ne može da se mjeri sa ulogom tate

Džeko i Cerićeva najbolji sportisti BiH

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije