Fudbal

EURO 2016 Grupa D: “Vatreni” ofurili “furiju”, Turci se još nadaju (VIDEO)

EURO 2016 Grupa D: “Vatreni” ofurili “furiju”, Turci se još nadaju (VIDEO)
EURO 2016 Grupa D: “Vatreni” ofurili “furiju”, Turci se još nadaju (VIDEO)

U grupi D odluku o plasmanu u osminu finala donijeli su mečevi Hrvatska - Španija 2:1 i Češka - Turska 0:2

U derbiju grupe D u Bordou igrali Hrvatska i Španija koje su već sada sigurni učesnici osmine finala, dok su u Lansu snage odmjerili Turska i Češka.

Reprezentacije Hrvatske savladala je Španiju 2:1 (1:1) u poslednjem kolu grupe D i tako poslala dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope na Italiju u osmini finala.

Osim težeg posla u prvoj rundi nokaut faze, 'Crvena furija' se poslije poraza , prvog na EURO takmičenjima poslije 14 mečeva, sada nalazi u istoj polovini 'kostura' sa Nijemcima, Englezima i Francuzima.

U popodnevnom terminu videli smo minimalne trijumfe Njemačke i Poljske.

Saznali smo i jedan od parova u borbi za četvrtinu finala šampionata Starog Kontinenta.

Španija dolazi do prednosti protiv Hrvatske već u 7. minutu - 1:0. Strašan napad "crvene furije". Silva je fantastično proigrao Fabregasa, koji je izašao pred Subašića i prebacio ga, a Morata samo "potvrdio" gol.

U drugom meču Turska u 10. minutu je šokirala Češku, tačnije Jilmaz, koji je matirao Čeha za 1:0.

Uspjeli su Turci da sačuvaju stečenu prednost i tako došli u situaciju da se nađu u osmini finala kao jedna od najbolje trećeplasiranih selekcija. Imaju bolji skor od Albanije, ali moraju da sačekaju preostale mečeve posljednjeg kola.

Španci su primili gol posle 735 minuta na Evropskim prvenstvima! Prethodno, mreža "crvene furije" zatresla se u meču prvog kola grupne faze prošlog EP 2012. Tada su je zatresli Italijani, a sada Hrvati.

Kalinić je matirao De Heu za Hrvatska - Španija 1:1. Perišić je centrirao sa lijeve strane, Kalinić je "na prvoj stativi" sjajno odreagovao petom i zatresao mrežu De Hee!

Turska u 65. minutu dolazi do prednosti od 2:0, što bi moglo da znači i plasman u osminu finala Evropskog prvenstva. Poslije prekida i mora se priznati ofsajda koji škotski sudija Vilijam Kolum nije dosudio, lopta je došla do Ozana Tufana. On se našao iskosa sa desne strane i pucao je jako i precizno u bliži ugao.

Španija je promašila penal u 71. minutu, tačnije Subašić je odbranio šut Ramosa, a u 87. minutu Perišić je kaznio Špance. Hrvatska je iz jednog kontranapada došla do 2:1.

jjj

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije