Fudbal

Eden Azar: Uz mene su i da sam svirao klavir

Eden Azar: Uz mene su i da sam svirao klavir
Eden Azar: Uz mene su i da sam svirao klavir

Eden Azar, zvijezda Čelsija, potiče iz prave fudbalske porodice, ali bez obzira na to ističe da bi imao njihovu podršu čak i da je želio da svira klavir.

Pored oca, koji je igrao u drugoj belgijskoj ligi, Azarova majka je bila napadač u ženskoj prvoj diviziji. Ljubav prema "bubamari" roditelji su prenijeli na četiri sina. Azarov brat Torgan, koji je od njega mlađi dvije godine, takođe, igra u Čelsiju, 18-godišnji Kilina je dio druge belgijske lige, dok bez fudbala ne može ni Azarov devetogodišnji brat Itan.

"Nikada me roditelji nisu gurali da budem fudbaler. Da sam želio da sviram klavir oni bi me podržali. Ali, kao klinac sam uvijek nosio loptu sa sobom, oduvijek sam želio da budem fudbaler", rekao je vezista Čelsija, dok se za njega bore fudbalski giganti i prisjeća se početaka:

"Moj stric je bio trener jednog lokalnog tima. Imao sam tri ili četiri godine kada sam počeo da treniram. To je bio moj prvi treninig. Kada sam imao 12 godina izgubili smo sa 0:4 , bio sam užasan, tada sam prvi put igrao protiv Lila".

Reprezentativac Belgije je za Lil igrao pet sezona, a 2012. godine se pridružio Čelsiju. Kaže da bi volio da dostigne nivo Kristijana Ronalda (Real Madrid) i Lionela Mesija (Barselona).

"Ako bih morao da biram, mislim da sam po stilu bliži Mesiju. Ronaldo je više od sportiste. On je dobar u svemu, brz je, jak. Rekao bih da sam bliži Mesiju, ali je očigledno da ne postižem toliko golova kao on", kazao je Azar, koji je zaključio:

"Kada sam bio u Lilu, gledao sam mnogo Ronalda dok je igrao za Mančester junajted. To je ono što želim da postignem, ali ću morati naporno da radim".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije