Fudbal

Edin Džeko: Biću na prozivci 5. jula

Edin Džeko: Biću na prozivci 5. jula
Edin Džeko: Biću na prozivci 5. jula

Igrač sam Mančester Sitija, 5. jula ću biti na prozivci i to je jedina prava istina kada sam ja u pitanju, poručio je Edin Džeko, najbolji fudbaler Bosne i Hercegovine, koji završne dana odmora provodi u Dubrovniku.

Na Stradun je doputovao na poziv prijatelja, reprezentativnog saigrača i kapitena Emira Spahića, koji je u svom rodnom gradu odlučio organizovati revijalnu humanitarnu manifestaciju "Dubrovnik Football Summit". Pozivnice su, osim Džeki, upućene i brojnim drugim imenima, ne samo iz svijeta fudbala. Tako se očekuje dolazak Ivana Klasnića, Nikice Jelavića, glumca Tarika Filipovića, te Miroslava - Ćire Blaževića. Među zvanicama su i Frederik Kanute, Miralem Pjanić, Srđan Andrić, Darko Miladin, Senijad Ibričić, Nikša Prkačin, Ivica Mornar, Ivan Rakitić, Vedran Runje, Branislav Ivanović, Ognjen Vukojević, Lukas Podolski... U zabavnom dijelu programa nastupit će Halid Bešlić, Dražen Zečić, Oliver Dragojević... No i pored brojnih poznatih lica medijska pažnja ipak je najviše usmjerana na bh. golgetera, koji tvrdi da je u ovom trenutku najizvjesnije da u narednoj sezoni ostaje u Sitiju. Nagađanja kako će preseliti u Bajern ili Juventus, kaže, zasad treba ostaviti po strani i ne obazirati se na takve priče.

"Ja sam igrač Sitija i ne razmišljam o tome što se u medijima nagađa i što me svakodnevno sele u neki drugi klub. Priča se da odlazim, priča se dosta i priča se stalno. Te priče mene zapravo prate zadnjih nekoliko godina konstantno, ali dok ne bude nešto konkretno mislim da ne treba trošiti ni vrijeme ni riječi na to. Ja sam zadovoljan u Mančester Sitiju i zasad sve izgleda tako da ću tu i u budućnosti biti. Ako se nešto promijeni mediji će to na vrijeme saznati i to lično od mene", objasnio je Džeko.

Džeko brižljivo prati Evropsko prvenstvo u fudbalu. Osvrnuo se bh. napadač na reprezentaciju Grčke, jednog od protivnika i najozbiljnijih rivala BiH u predstojećim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

"Što se tiče Grka, nisu me posebno iznenadili. Rekao bih ništa novo kada su oni u pitanju. Sve što sam od njih vidio na EP, znao sam i ranije. To je čvrsta reprezentacija, protiv koje je teško igrati. Nemaju velikih zvijezda u svojim redovima, ali ne vjerujem da postoji ijedna reprezentacija u ovom trenutku koja se može jednostavno nositi s njima. I nama će u kvalifikacijam biti jako teško protiv Grčke. Nakon EP će se iz njihovog tima vjerovatno oprostiti neki stariji igrači, možda Jorgos Karagunis. Međutim, ne razmišljam previše u Grcima. Najbitnije je kakvi ćemo mi biti, jer mi smo nekako uvijek sami sebi najveći protivnici. Zato treba da gledamo sebe", zaključio je Džeko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije