Fudbal

Edin Džeko: Možemo proći Barselonu

Edin Džeko: Možemo proći Barselonu
Edin Džeko: Možemo proći Barselonu

Mačester Siti će opet igrati sa Barselonom u osmini finala Lige šampiona, ali Edin Džeko, napadač "građana", vjeruje da njegov tim može da eliminiše Katalonce ove sezone.

Prošle godine "Barsa" je u oba meča nadigrala "građane" sa po 2:1 i prošla dalje, a napadač Sitija se uzda upravo u to iskustvo.

"Barselona jeste favorit, ali vjerujem da imamo snage da odigramo dva dobra meča i prođemo dalje. Iskusniji smo za još jednu sezonu u Ligi šampiona i pokušaćemo greške, koje smo ranije pravili, da svedemo na minimum, tako da sam optimista", rekao je Džeko.

Dok je Barselona lako prošla svoju grupu, Siti je tek u posljednjem kolu pobjedom u Rimu nad Romom stigao do 16 najboljih u Evropi.

"Iako smo prošle sezone ispali od Barselone, mislim da nisu 'neprolazni'. U oba meča smo dobili crveni karton, a izgledali smo dosta dobro. Vjerujem u našu snagu i smatram da imamo šanse da prođemo i ovu prepreku. Nadam se da će moj optimizam imati pokriće i na terenu", kazao je Džeko.

Siti vodi tešku bitku i na domaćem terenu, nalazi se tri boda iza lidera Premijer lige Čelsija, dok mu je novi konkurent i gradski rival Junajted.

"U tri posljednje sezone smo osvojili dvije titule, Liga i FA kup, čime smo navijače navikli na trofeje. Ove sezone, uprkos problemima s povredama, cilj je isti - titula. Imamo kvalitetan igrački kadar, ali i jaku konkurenciju unutar ekipe. Takođe, rivali Čelsi, Arsenal pa i Mančester junajted su snažni i opasni, što ih čini kandidatima za titulu prvaka Engleske. Oni žele da budu na našem mjestu, ali ja vjerujem da smo u stanju da odbranimo titulu", istakao je Džeko, koji se zatim osvrnuo na imenovanje Mehmeda Baždarevića za selektora reprezentacije BiH:

"Vjerujem da možemo otići u Francusku. Novog selektora izuzetno poštujem i moramo mu svi dati podršku. Najbitnije je da imamo jedinstvo, jer samo tako možemo daleko dogurati. Plasman na Evropsko prvenstvo će biti teško izboriti, ali to nije nemoguće. Najbitnije je ono što se događa na terenu, a mi igrači smo u reprezentaciji jer volimo BiH. Jednostavno, moramo dati sve od sebe u pokušaju da odemo na EP".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije