Fudbal

Edin Džeko demantuje navode o prelasku u Bajern: Ostajem u Sitiju

Edin Džeko demantuje navode o prelasku u Bajern: Ostajem u Sitiju
Edin Džeko demantuje navode o prelasku u Bajern: Ostajem u Sitiju

Sve te priče o mom odlasku iz Mančester Sitija u Bajern ili neki drugi klub, koje se već danima provlače po medijima, neistinite su, rekao je juče Edin Džeko, najbolji fudbaler BiH.

Bh. golgeter kategorično je odbacio sve priče, a posebno onu da je već postignut dogovor između klubova iz Mančestera i Minhena. Još jednom je naglasio da je sretan u sredini u kojoj se trenutno nalazi i da će najvjerovatnije i naredne sezone nositi dres aktuelnih šampiona Engleske.

"Istina je da nisam u potpunosti zadovoljan minutažom koju sam dobivao protekle sezone, da sam očekivao da ću više vremena provoditi na terenu i da u više utakmica budem starter. Međutim, to nikako ne znači da sam u potrazi za novim angažmanom, da sam nesretan i da želim mijenjati klub. O tome uopšte ne razmišljam", rekao je juče Edin Džeko, koji se u Čikagu isključivo bazirao na prijateljsku utakmicu reprezentacije BiH protiv Meksika i dodao:

"Medijske spekulacije o mom ostanku ili odlasku traju već mjesecima. Iako sam više puta te priče demantovao, očito je da su one nastavljene. Međutim, želim da svi znaju da, ako se tako nešto dogodi, ja to neću kriti. Svaka zvanična informacija o mom eventualnom odlasku biće prvo objavljena na mom zvaničnom internet sajtu, a ne na nekom engleskom ili njemačkom portalu. Zasad po tom pitanju nema ništa novo i ja sam fudbaler Mančester Sitija."

Povod za Džekinu reakciju bile je informacija koju je u utorak objavila njemačka podružnica evropske sportske mreže Sport1. Naveli su da je Mančester Siti postigao dogovor sa Bajernom o prodaji Edina Džeke. Vijest je nedugo zatim prenio i holandski Sport1, koji je dodao kako su pregovori vođeni u Londonu, gdje je postignut dogovor o transferu za oko 20 miliona evra.

"Umoran sam od konstantnih demantovanja informacija o Edinovom prelasku u drugi klub. Konstantno ga povezuju, čini mi se, sa gotovo svim velikim ekipama. Međutim, istina je samo jedna, on je igrač Sitija i sretan je u Mančesteru. Nema razloga da u ovom trenutku mijenja klub. Da postoji dogovor između Bajerna i Sitija ili Edina i Bajerna, valjda bi klubovi to i zvanično objavili. Uz to, valjda bismo Edin i ja to znali. Nikakav kontakt sa Bajernom nije uspostavljen", rekao je Irfan Redžepagić, menadžer najboljeg fudbalera BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije