Fudbal

Eliminacija iz LŠ koštala Juventus 25 miliona evra

Eliminacija iz LŠ koštala Juventus 25 miliona evra
Eliminacija iz LŠ koštala Juventus 25 miliona evra

TORINO - Sportski direktor Juventusa Bepe Marota otkrio je danas da je italijanski šampion eliminacijom u grupnoj fazi Lige šampiona izgubio 25 miliona evra.

Stara dama je u odlučujućoj utakmici poražena od Galatasaraja u Istanbulu 1:0, u veoma čudnoj utakmici koja je zbog lošeg vremena prekinuta, pa nastavljena sutradan.

"Fudbalski klubovi ponekad zavise od faktora koji ne mogu da se unaprijed izmjere, a to je rezultat na terenu. Eto, nas je samo jedan gol protiv Galatasaraja koštao 25 miliona evra", rekao je Marota za "Korijere delo sport".

Prema njegovim riječima, italijanski fudbal trenutno ne može da bude konkurentan u poređenju s drugim najjačim evropskim ligama.

"Naša zarada raste sporo u odnosu na druge, prije svega Englesku. U Italiji imamo stadione čija je popunjenost ispod 50 odsto. Na sreću, Juventus trenutno nema tih problema, prije svega zbog izgradnje novog stadiona. Više gledalaca znači i više mogućnosti na tržištu", zaključio je Marota.

Juventus ubjedljivo vodi u Seriji A i praktično je već osigurao treću uzastopnu titulu, dok je u Ligi Evrope stigao do osmine finala i ima najviše ambicije, pošto se finale igra u Torinu.

U prvom meču protiv Fiorentine bilo je 1:1, a revanš je sutra u Firenci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije