Fudbal

"Enfild roud" se poklonio legendi

 "Enfild roud" se poklonio legendi
"Enfild roud" se poklonio legendi

Stiven Džerard emotivno je doživio oproštaj od navijača na "Enfild roudu" u subotu. Legendarni kapiten "redsa" odigao je posljednji meč pred svojim "Kopom", u porazu od Kristal Palasa (1:3).

"Osjećaj je čudan. Znao sam da će ovaj trenutak morati da dođe. Nedostajaće mi sve ovo. Uživao sam u svakom minutu i apsolutno me razara činjenica da više nikad neću igrati pred ovim navijačima. Prije nego što odem i zaplačem moram da vam kažem da sam igrao pred mnogim navijačima širom svijeta, ali vi ste najbolji! Hvala vam mnogo na svemu, hvala mojim saigračima", rekao je Džerard, koji će naredne sezone igrati u LA Galaksiju.

On ističe da će po završetku karijere ostati povezan sa klubom:

"Moram biti pomalo lud ako želim da postanem menadžer. Želim da ostanem povezan sa klubom i sve je otvoreno u budućnosti. Ne mogu da se odlučim između Aleksa Fergusona i Arsena Vengera jer su i jedan i drugi uspješni menadžeri. Mislim da bih bio nešto između."

O tome da li bi jednog dana mogao da postane menadžer Liverpula, Džerard je rekao da je to rizičan posao.

"Ukoliko osjetim da sam dovoljno dobar i da mogu da doprinesem, a ako mi se ponudi pozicija razmisliću veoma ozbiljno. Ipak, mislim da nisam dovoljno dobar, a postoji šansa da uništim svoju reputaciju, tako blizu neću da idem. Ovo je brutalan klub ukoliko pogriješite. Pogledajte šta se desilo sa Rojom Hodžsonom - nije imao dovoljno vremena i brzo je otišao", rekao je engleski fudbaler.

Džerard je posljednjih godina pisao bilješke o svemu što je smatrao da je bitno u fudbalu.

"Ono što sam pokušavao da uradim sa menadžerima tokom posljednjih nekoliko godina jeste zapisivanje bilježaka. Zadržao sam se na stvarima koje su fudbaleri voljeli i uvijek sam se trudio da zapamtim nekoliko savjeta, bili oni loši ili dobri. Nije to puna torba knjiga, ali ima nekih stvari koje bi mogle da mi pomognu u budućnosti", dodao je.

Posljednji meč u dresu Liverpula Džerard će odigrati protiv Stouk Sitija na "Britaniji" 24. maja. On je proveo 17 godina na "Enfildu", odigrao više od 700 utakmica i osvojio 10 trofeja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije