Fudbal

Enrike: Ja sam kriv za poraz

Enrike: Ja sam kriv za poraz
Enrike: Ja sam kriv za poraz

Trener fudbalera Barselone Luis Enrike priznao je da je glavni krivac za poraz njegove ekipe od Pari Sen Žermena (2:3) u derbi utakmici drugog kola Lige šampiona.

"Sveci" su odigrali sjajnu utakmici, iako su nastupili bez najboljeg igrača Zlatana Ibrahimovića.

"Razlog našeg poraza je veoma jasan. Igrali smo protiv rivala koji ima kvalitet kao i mi i PSŽ se bolje izborio s pritiskom. Nismo igrali kako smo zamislili, pritom smo propustili nekoliko prilika za izjednačenje na kraju. Pravili smo neke početničke greške. Za poraz smo krivi svi, a ja sam prvi kojeg treba optuživati. Odgovornost za ovaj neuspjeh je moja. Analiziraćemo šta smo loše učinili i pokušati da do toga više ne dođe", rekao je Enrike.

Junak trijumfa PSŽ-a Bles Matuidi uvjeren je da je njegova ekipa u susretu s Kataloncima pokazala da je među najboljim timovima svijeta.

"Igrali smo odlično protiv velikog tima. Napravili smo podvig i pokazali da smo i mi veliki. Snaga velikih timova je da igraju u kontinuitetu, a mi ćemo to pokazati za vikend u prvenstvu. Samo tako možemo da budemo na vrhu. Sve je stvar glave", izjavio je Matuidi.

Meč u Mančesteru između Sitija i Rome (1:1) biće upisan zlatnim slovima u istoriju takmičenja, ali i u biografiju Frančeska Totija. "Princ Rima" je, naime, prestigao Rajana Gigsa kao najstariji igrač koji je bio strijelac u Ligi šampiona, a pritom je postigao i svoj prvi gol u karijeri na nekoj zvaničnoj utakmici igranoj u Engleskoj.

"Iskreno, nisam razmišljao na tu temu. Uvijek razmišljam samo o ekipi i kako da doprinesem njenom uspjehu. Lični rekord je samo posljedica onoga što je pruženo za tim", rekao je Toti i dodao:

"Kada se sagleda svih 90 minuta i stoodstotne šanse koje smo propustili, svakako da smo mogli i da trijumfujemo. Na startu smo pali napravivši penal, ali smo uspjeli ekspresno da se vratimo, što nije lako protiv jedne od najjačih ekipa u Evropi. Pokazali smo da zaslužujemo mjesto u eltinom društvu i daćemo sve od sebe da prođemo u osminu finala. Ako budemo igrali kao sada, možemo dalje."

Miralem Pjanić je odigrao cijeli meč za Romu, dok je sa druge strane Edin Dčeko zamijenjen u 57. minutu.

Reprezentativac Srbije Nemanja Matić donio je trijumf Čelsiju u Lisabonu u duelu sa Sportingom (1:0). "Plavci" su se pošteno ispromašivali, ali su ipak na kraju osvojili prva tri boda u Ligi šampiona ove sezone.

"Teška utakmica. Postigao sam gol, ali za mene to nije bitno. Važno je da smo osvojili tri boda", izjavio je Matić i dodao:

"Želim da čestitam Sportingu. Drugi dio su odlično odigrali. Očekivao sam i zvižduke navijača Sportinga, jer postoji veliki rivalitet s Benfikom. Srećan sam zbog gola, ali meni je svaka utakmica važna. Sporting ili neki drugi tim, nije bitno."

Zadovoljan je bio i Žoze Murinjo, trener "plavaca":

"Ni danas nismo uspjeli da 'ubijemo' utakmicu, ali ono što me raduje je način na koji igramo. Na terenu djelujemo zaista jako dobro, kompaktno, uigrano. Posebno su večeras bili odlični defanzivci Nemanja Matić i Sesk Fabregas, koji su u potpunosti dominirali. Matić je po mom mišljenju večeras bio montrum."

Kapiten Sitija Vinsent Kompani rekao je da njegova ekipa više nema pravo na kiks.

"Nadam se da će u nastavku takmičenja Roma ili Bajern gubiti bodove još negdje, a to će biti naša šansa. Nama je sada pobjeda imperativ u svakoj sljedećoj utakmici. Vjerujem da još imamo šanse čak i za prvo mjesto u grupi", rekao je Kompani.

Čavi rekorder

Fudbaler Barselone Čavi Ernandez postao je rekorder po broju nastupa u Ligi šampiona pošto je protiv Pari Sen Žermena odigrao 143. utakmicu u elitnom takmičenju. Tridesetčetvorogodišnji vezista prestigao je dosadašnjeg rekordera Raula Gonzalesa, bivšeg asa madridskog Reala i Šalkea, sa 142 nastupa i legendu Mančester junajteda Rajana Gigsa sa 141. Doskorašnji kapiten Katalonaca osvojio je u dresu Barselone tri trofeja Lige šampiona, 2006, 2009. i 2011. godine.

Zvijezde na tribinama

Na tribinama pariskog stadiona našle su se mnoge zvijezde, poput Dejvida Bekama, ikone engleskog i svjetskog fudbala, koji je nosio dres PSŽ-a. Uz njega je sjedio najslavniji šou-biz par svijeta Bijons i Džej Zi, ali i bivši francuski predsjednik Nikola Sarkozi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije