Fudbal

Erera nesvjesno namještao?

Erera nesvjesno namještao?
Erera nesvjesno namještao?

Ander Erera, fudbaler Mančester junajteda, predmet je istrage koja se vodi u Španiji u vezi sa problemom namještanja mečeva iz 2011. godine.

Nakon muka sa lošom formom, te povredom, Erera će sada nad glavom imati i problem sa španskim sudom u kome će morati da se pojavi na iskazu. U Španiji već neko vrijeme traje obimna istraga u vezi sa namještanjem mečeva u kom je u prvi plan isplivala Saragosa, za koju je igrao i Erera u vrijeme kada se sumnja da je ovaj klub isplatio sumu od po 120.000 evra igračima Levantea za ostanak u ligi.

Štaviše, sumnja se da je Erera bio jedan od osam fudbalera Saragose koji su nesvjesno učestvovali u namještanju utakmice na taj način što im je tadašnji predsjednik Saragose na račune uplatio određeni novac, a potom zahtijevao da on bude podignut sa računa i da mu bude predat na ruke kako bi ga predao igračima Levantea. Zasad nema nikakvih dokaza da su Erera i njegovi saigrači znali za šta će biti upotrijebljen novac, te da je i sam, poput tadašnjeg kapitena Gabija, samo radio ono što mu je klub naložio.

Kristijano Ronaldo, zaštitno lice modernog fudbala

Mašina za golove i novac

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije