Fudbal

Ernesto Valverde novi trener Barselone

Ernesto Valverde novi trener Barselone
Ernesto Valverde novi trener Barselone

Ernesto Valverde danas će biti imenovan za novog trenera Barselone. Španski mediji već su objavili "crnu listu" igrača na koje ne računa Valverde u katalonskom timu.

Sportski direktor Barselone Robert Fernandez će na sjednici Uprave FC Barselone predstaviti novi projekt koji je već dogovoren sa Valverdeom, a u kojem neće biti mjesta za nekoliko igrača. Zajedno sa Valverdeom doći će i novi igrači u klub, navodi portal Diario Gol.

Prvi koji će ići je Francuz Džeremi Matju koji se baš nije naigrao u dresu katalonskog kluba. Iako ima još jednu godinu ugovora, biće prvi igrač koji će napustiti Nou Camp kao slobodan igrač.

Ovog ljeta bi mogao otići i Havier Maskerano čiji je slučaj "poseban". On je veliki prijatelj Lionela Mesija što u mnogome otežava rastanak Uprave sa Argentincem. Kako navodi isti izvor, Valverde mu je spreman dati priliku u ekipi, ali ne kao standardnom igraču.

Nakon odbrane, biće čistke i u veznom redu. Arda Turan je prvi među njima. Kako je ranije objavljeno, Turčin je već pospremio svoj ormarić u svlačionici koji čeka novog igrača.

Za njim će i Andre Gomeš koji je prije samo godinu stigao kao veliko pojačanje iz Valensije. Portugalac se nije snašao u Barseloni iako mu je Luis Enrike davao mnogo minutaže u utakmicama.

Rafinja je treći igrač veznog reda koji će ovog ljeta napustiti Barcelonu. Njegove konstantne povrede zaokupljaju svakog u katalonskom timu.

Izlaznu kartu iz Barselone mogli bit dobiti i Aleksis Vidal, Lukas Dinje, Denis Suarez i Pako Alkaser. Ukoliko dođe neka ponuda za navedene igrače, u Blaugrani će itekako razmotriti.

Kako bi formirao ekipu, Valverde će dovesti stopera, desnog beka i veznjaka.

(N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije