Fudbal

Ersej lakši za 500.000 dolara

Ersej lakši za 500.000 dolara
Ersej lakši za 500.000 dolara

Uprava Lige američkog fudbala SAD (NFL) suspendovala je vlasnika kluba Indijanapolis Kolts sa šest utakmica sljedeće sezone i 500.000 dolara zbog kršenja pravilnika ponašanja.

Liga je oštru kaznu izrekla samo nekoliko sati pošto je vlasnik Koltsa Džim Ersej priznao na sudu da je kriv zbog prekršaja i hapšenja u martu, nakon što ga je zaustavila saobraćajna policija.

Komesar NFL Rodžer Gudel rekao je da Ersej neće moći da priđe prostorijama kluba, treninzima i utakmicama i da neće moći da gleda utakmice Koltsa niti da prisustvuje ligaškim sastancima i događajima. Ovo je maksimalna kazna prema pravilima lige.

"Mnogo puta sam govorio da za vlasnike, upravu i trenere treba da važe viši standardi nego za igrače. Razgovarali smo o tome na našim sastancima i složili smo se da izrazimo podršku takvom stavu, kao i da za vlasnike treba da važe najviši standardi", naveo je Gudel u saopštenju.

Ersej je na sudu priznao da je kriv za vožnju pod uticajem opijata. Ovaj 55-godišnjak kazao je da je vozio pod uticajem lijekova protiv bolova oksikodona i hidrokodona, zbog čega je 16. marta uhapšen blizu svoje kuće u predgrađu Indijanapolisa. Ersej će godinu dana biti na uslovnoj kazni i tokom tog perioda neće smjeti da pije alkohol niti da ima u posjedu alkoholna pića. Vozačka dozvola mu je suspendovana na godinu dana.

Slučaj Erseja je pomno praćen u NFL-u zato što je liga i ranije na sličan način kažnjavala vlasnike klubova zbog kršenja pravilnika o ponašanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije