Fudbal

Eto utajio 3,5 miliona E

Eto utajio 3,5 miliona E
Eto utajio 3,5 miliona E

Samuel Eto, fudbaler Anžija, osumnjičen je da je u Španiji utajio porez u vrijednosti od 3,5 miliona evra i prijeti mu zatvorska kazna u trajanju od jedne do pet godina.

Španska "Marka" piše da Uprava za borbu protiv privrednog kriminala optužuje kamerunskog internacionalca da tokom četvorogodišnjeg boravka na Pirinejima, dok je bio igrač Barselone, nije plaćao porez na prihode, računajući i zaradu od spozorskih ugovora sa "Pumom".

Da bi izbjegao plaćanje poreza, Eto je navodno registrovao dvije kompanije iz Španije i Mađarske, koje su služile za preusmjeravanje novčanih sredstava i njihovo oporezivanje po znatno nižoj kamatnoj stopi.

Ovo djelo je prema članu 305 Krivičnog zakona Španije kažnjivo jednom do pet godina zatvora. Ukoliko bude dokazana krivica, kamerunskom napadaču predstoje ozbiljni problemi. Eto od prošle sezone brani boje ruskog Anžija, a igrao je za Real Madrid, Majorku, Barselonu i Milan.

Ukoliko se obistini pisanje "Marke", Anži će biti u velikim problemima i moraće da angažuje novog napadača. S obzirom na finansijsku situaciju, to neće biti veliki zahtjev za čelnike kluba, ali je pitanje koji renomirani napadač bi prešao u Rusiju. Da novac nije problem za Anži, pokazuje podatak da će u ovom prelaznom roku pokušati da angažuju Luku Modrića, vezistu reprezentacije Hrvatske i Totenhema.

"Pijetlovi" pokušavaju da izvuku što veći novac za sjajnog igrača, a spominje se cifra od 50 miliona evra. Osim Anžija, za usluge Modrića zainteresovani su Real Madrid, Mančester junajted i Čelsi. Prema pisanju "Marke", Real je najbliži njegovom angažovanju i put Londona su spremni da pošalju Nurija Sahina i pozamašnu sumu novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije