Fudbal

FK Krupa obilježio 30 godina postojanja

FK Krupa obilježio 30 godina postojanja
FK Krupa obilježio 30 godina postojanja

Trideset uspješnih godina je iza nas i srećni smo što ovako vrijedan jubilej možemo da obilježimo uz naše prijatelje i sve ostale koji su bili uz nas, poručio je Draško Ilić, predsjednik Fudbalskog kluba Krupa iz Krupe na Vrbasu, na svečanosti koja je održana u srijedu veče u restoranu Rafting kluba Kanjon u Karanovcu.

Klub, koji je osnovan 1983, takmiči se u 2. ligi Republike Srpske, a protekla sezona im je bila najuspješnija u istoriji jer su, osim drugligaškog statusa, osvojili i Kup grada i Kup Područnog fudbalskog saveza Banjaluka.

"Ovi rezultati nam daju za pravo da se nadamo da bismo naredne sezone mogli imati prvoligaški status. Nadamo se da ćemo i ubuduće imati podršku i razumijevanje grada Banjaluka, koji nam je u proteklom periodu pružio značajnu podršku. Zahvalnost dugujemo i prijateljima kluba, igračima i brojnim ljudima iz sportskog i javnog života, koji su na pomogli da budemo stabilan klub", kazao je Ilić i dodao:

"Uz Borac smo jedini klub koji posjeduje licencu za Premijer ligu BiH. Grad nam je pomogao da sagradimo stadion s vještačkom travom i tribinom, koju ćemo uskoro i natkriti, što je dokaz da se sav dosadašnji trud isplatio."

Na večeri su, pored Slobodan Gavranovića, gradonačelnika Banjaluke, i brojnih ljudi iz sportskog i javnog života, bili prisutni i predstavnici novosadske Vojvodine.

"Ovi rezultati su plod dobrih ideja Uprave FK Krupa i dokaz da su uložena sredstva pametno iskorištena. Takav pristup morao je da rezultira navedenim uspjesima i zato zaslužuju sve čestitke, kako za jubilej tako i za svoje rezultate. Grad će nastojati da i dalje podržava Krupu, ali takođe ćemo u skladu s mogućnostima pokušati da pomognemo da na terenima u Laušu, Lazarevu, Dragočaju... osvane vještačka trava, čime bi bili stečeni uslovi za neometan rad i razvoj fudbalera", kazao je Gavranović.

FK Krupa je trenutno drugoplasirana ekipa u Drugoj ligi Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije