Fudbal

FK Partizan proslavio 70 godina postojanja

FK Partizan proslavio 70 godina postojanja
FK Partizan proslavio 70 godina postojanja

BEOGRAD - Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu u Beogradu Fudbalski klub Partizan proslavio je danas jubilej, 70 godina od osnivanja.

Predsjednik aktuelnog šampiona Srbije, Zoran Popović, rekao je pozdravljajući mnogobrojne zvanice da je Partizan u proteklih sedam decenija "prevazišao želje osnivača".

"Partizan je bio i biće jači od svih i od svega. Ljubav prema klubu postala je definicija u njenom najčistijem izvoru, zbog toga jačamo i verujemo u sebe. Partizan su ljudi, navijači, sportisti, svi koji su mu nesebično predavali ljubav", rekao je Popović.

On je istakao da su za uspjehe i slavu crno-bijelih svi zasluženi, i bivši i sadašnji članovi kluba.

"Sopstvenu istoriju i tradiciju obeležavamo i poštujemo, ali idemo dalje ukorak s vremenom. Naša najveća pobeda upravo je ova proslava, trajnost i postojanje i dalje. Partizan je večan, zbog njega zaboravimo na sebe, dajmo crno-belima sve što možemo. Da širimo ljubav i radost, zbog toga i postojimo, bićemo nagrađeni slavom. Živeo Partizan", kazao je Popović nakon što je podsjetio na bogatu istoriju trofejnog kluba.

Kapiten fudbalera crno-bijelih Saša Ilić čestitao je 70. rođendan Sportskom društvu Partizan i poželio mnogo trofeja u budućnosti.

"Mnogo titula dolazi iz SD Partizan, a nadam se da će ih biti sve više u budućnosti. Veika je čast biti navijač Partizana i biti prisutan ovde. Ovo je veličanstvena predstava kroz koju smo videli celu istoriju Partizana", rekao je Ilić, izrazivši uvjerenje da će njegov klub biti u vrhu sprskog fudbala i u narednom periodu.

U okviru proslave jubileja emitovan je i dokumentarni film Dragana Bjelogrlića u kojem su prikazani najznačajniji trenuci Partizana tokom 70 godina postojanja.

Svečanoj akademiji u Narodnom pozorištu prisustvovale su brojne zvanice, bivše i sadašnje legende kluba, predstavnici sportskog, kulturnog i javnog života Srbije, među kojima prvi potpredsjednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije