Fudbal

FK Sarajevo osudilo napad na autobus koji je prevozio igrače i stručni štab

FK Sarajevo osudilo napad na autobus koji je prevozio igrače i stručni štab
FK Sarajevo osudilo napad na autobus koji je prevozio igrače i stručni štab

SARAJEVO - Grupa navijača FK Sarajevo, Horde Zla, je nakon remija i loše partije protiv Radnika iz Bijeljine, u blizini Tuzle, napala autobus koji je prevozio igrače i stručni štab. 

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) saopštili su da je do incidenta došlo u 22:10 sati te da su navijači polupali stakla na Centrotransovom autobusu.

Saopštenje FK Sarajevo prenosimo u cjelosti.

"Po povratku ekipe prvog tima FK Sarajevo iz Bijeljine, gdje je naš tim odigrao utakmicu 7. kola BH Telecom Premijer lige BiH desio se incident. Naime, autobus sa igračima i članovima stručnog štaba FK Sarajevo napadnut je od neodgovorne grupe pojedinaca, te je izvršeno drumsko razbojništvo, koje, uz sreću, nije dovelo do bilo kakvih povreda ili gorih scenarija.

Autobus Bordo kluba, napadnut je kamenicama, konzervama alkoholnih pića i pretrpio je određena oštećenja u vidu razbijanja stakla, a napravljenu barikadu na cesti, uspio je zaobiči vozač autubosa, spriječivši veći indident.

Fudbalski klub Sarajevo osuđuje sinoćnja dešavanja, koja su za cilj imala narušavanje sigurnosti i zdravlja igrača i članova stručnog štaba FK Sarajevo, a o čitavom događaju upoznati su predstavnici lokalne Policijske uprave, koji su pokrenuli istragu o datom događaju. Također, rukovodstvo Fudbalskog kluba Sarajevo izražava svoje žaljene što je grupa navijača našeg kluba izabrala ovakav način izražavanja svog nezadovoljstva nastupima i rezultatima prvog tima, sa kojima svaki iskreni navijač ne može biti zadovoljan."

(NN / klix / foto: FK Sarajevo)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije