Fudbal

FK Sarajevo tvrdi da je fotografija Petrovića i Arkana fotomontaža

FK Sarajevo tvrdi da je fotografija Petrovića i Arkana fotomontaža
FK Sarajevo tvrdi da je fotografija Petrovića i Arkana fotomontaža

SARAJEVO - Fudbalski klub Sarajevo je obavijestio svoje navijače i simpatizere da na osnovu "preliminarnog mišljenja" sudskog vještaka Edina Kundalića mogu tvrditi da je u medijima objavljena "sporna fotografija" Ljupka Petrovića i Željka Ražnatovića Arkana zapravo fotomontaža.

"Fotografija nema u pozadini fajla pozadinske podatke (metadata i EXIF) koji govore o načinu nastanka iste. Fotografija sadrži artefakte (greške u kompjuterskoj slici) koji upućuju na vjerovatnoću da se radi o digitalnoj montaži. Konačni nalaz biće dostavljen rukovodstvu FK Sarajevo do 15. aprila", kazao je Edin Kundalić, saopšteno je na zvaničnoj Facebook stranici kluba sa Koševa, a prenosi Klix.ba.

Ukoliko se, kako su istakli, nalazom i mišljenjem ovlaštenog sudskog vještaka potvrdi da se radi o digitalnoj montaži fotografije, FK Sarajevo će podnijeti odgovarajuće prijave prema nadležnim organima, zahtjeve za naknadu štete, a "svim medijima koji su bez provjere objavili predmetnu fotografiju i učestvovali u ovoj sramotnoj kampanji protiv FK Sarajevo i Sarajeva kao grada, otkazati saradnju".

Mediji u Bosni i Hercegovini i regiji su danas objavili fotografiju Petrovića i Arkana za koju se pretpostavlja da je nastala tokom ratova na području bivše Jugoslavije. Petrović u izjavi za Klix.ba nije negirao autentičnost fotografije, ali je kazao da "ne sjeća detalja", odnosno da mu je Arkan "pokazivao oružje" i da ga je učio da puca. Potvrdio je, takođe, da je bio u kontaktima s Ražnatovićem, te da su se poznavali iz perioda dok je Arkan bio vođa navijača Crvene zvezde.

FK Sarajevo je nakon pojavljivanja fotografije saopštio da neće sklopiti ugovor sa srbijanskim trenerom. Zanimljivo, Petrović ni tokom pres konferencije u FK Sarajevu nije negirao autentičnost fotografije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije