Fudbal

FSS: Teroristička akcija Albanaca, očekujemo 3:0 za nas

 FSS: Teroristička akcija Albanaca, očekujemo 3:0 za nas
FSS: Teroristička akcija Albanaca, očekujemo 3:0 za nas

BEOGRAD - Fudbalski savez Srbije (FSS) najoštrije je danas osudio scene nasilja na prekinutoj utakmici sa Albanijom, izrazio zgražavanje nad viđenom provokacijom i strah da je u pitanju unaprijed smišljeni scenario terorističke akcije usmjerene, prije svega protiv interesa države Srbije.

U saopštenju koje je objavljeno na zvaničnoj internet stranici nacionalnog saveza od Disciplinskih organa UEFA zahtjeva se da imaju iste aršine kao u "slučaju Đenova", kada je poslije prekida utakmica Italija - Srbija registrovana u korist domaćina.

"Mi smo goste iz FS Albanije dočekali na najbolji mogući način. Zbog toga, veoma nas zabrinjava činjenica da su poslije odluke zvaničnih lica utakmice (delegata i sudija) da meč bude nastavljen, nisu učinili ništa da do toga i dođe. Oni su jednostavno propise i pravila UEFA uzeli u svoje ruke i tumačili ih kako njima odgovara. Na osnovu toga, ocjenjujemo da su oni direktni krivci za prekid susreta i očekujemo da će disciplinski organi UEFA utakmicu registrovati rezultatom 3:0 u korist Srbije", navodi se u saopštenju.

FSS je istovremeno upozorio UEFA da se ovako nešto, nažalost, može dogoditi i na drugim stadionima širom Evrope i zbog toga bi ubuduće mjere bezbjednosti morale da predvide i ovaj novi "albanski način" djelovanja protiv fudbala i svih njegovih aktera.

U saopštenju se podsjeća da zastava tzv. "Velike Albanije" vrijeđa osjećanja svih građana Srbije, Crne Gore, Makedonije i Grčke i da je ona uz pomoć bespilotne letjelice došla van stadiona.

"Skandalozna je činjenica da se druga strana podsmjeva 'uspješno obavljenim poslom' ne samo FSS i narodu Srbije, nego, usuđujemo se reći i UEFA. Od privedenog lica koje je upravljalo dronom sa zastavom, do onih koji se hvale da su donijeli taj dron u Beograd i sada se slikaju po drušenim mreža. Poražavajuće je i providno da se oglasio i sam premijer Albanije čiji je brat navodno direktno odgovoran za unošenje drona. Pitanje glasi: Kako bi mnogi političari, predstavnici EU i UEFA reagovali da se ovaj suludi, besramni scenario desio u Albaniji u režiji naših "zvaničnika"?  Ne zaboravimo ni na organizovane proslave slavlja u zemljama u regionu poslije prekida".

Takođe, navodi se da su predstavnici Albanaca odbili svaku opciju nastavka utakmice, iako su sudija i delegat smatrali da postoji mogućnost za to.

FSS se zahvalio velikom broju navijača na stadionu Partizana koji nisu nasjeli na provokacije, a protiv onih koji jesu i utrčali su na teren, najavio postupak u skladu sa zakonskim regulativima i obavezama.

Isto najavljeno je i protiv osobe koja je u programu RTS-a slala uvredljive poruke premijeru Srbije.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije