Fudbal

FSS oduzeo bodove Crvenoj zvezdi i Partizanu

FSS oduzeo bodove Crvenoj zvezdi i Partizanu
Foto: Ilustracija | FSS oduzeo bodove Crvenoj zvezdi i Partizanu

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije odlučila je da oduzme bodove Crvenoj zvezdi i Partizanu zbog ratova saopštenjima i kritikovanja rada FSS.

"Večitima" je oduzeto po dva boda, tako da će Zvezda sada imati 67, a Partizan 53 boda.

Takođe, kažnjeni su i predsjednici Zvezde i Partizana - Svetozar Mijailović i Milorad Vučelić - sa po tri mjeseca zabrane obavljanja funkcije, uslovno na godinu dana.

To znači da će im kazna automatski stupiti na snagu ukoliko u narednih godinu dana naprave sličan prekršaj. Miloš Vazura, generalni direktor Partizana, kažnjen je sa 150.000 dinara zbog komentarisanja suđenja.

Trener Vojvodine Ilija Stolica kažnjen je sa 200.000 dinara, ali i jednom utakmicom zabrane vođenja ekipe. Stolica je kažnjen zbog dva različita komentara, prenosi "Telegraf.rs".

Novčano su kažnjeni Radnički Niš i njihov trener Boban Dmitrović zbog komentara u javnosti, dok su optužbe protiv Nenada Lalatovića odbačene.

U jesenjem dijelu sezone dva najveća kluba u Srbiji prepuvacala su se putem saopštenja gdje su jedni druge optuživali za brojne malverzacije.

Tokom zimske pauze "nije bilo materijala", međutim čim je krenuo proljetni i odlučujući dio takmičarske godine dvije strane nastavile su u istom "ritmu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije