Fudbal

Fabregas: Hrvatska nije bila sjajna protiv Argentine

Fabregas: Hrvatska nije bila sjajna protiv Argentine
Foto: N.N. | Fabregas: Hrvatska nije bila sjajna protiv Argentine

Sesk Fabregas na Svjetskom prvenstvu sučestvuje kao stručni komentator, a ne kao fudbaler budući da se nije našao na popisu španjolske reprezentacije.

Za BBC je analizirao pobjedu Hrvatske 3:0 nad Argentinom. Smatra da Hrvatska nije blistala, ali da je pobijedila jer su Argentinci bili bez veznog reda.

"Hrvatska je dobro igrala u sredini terena, ali joj je Argentina olakšala posao. Bili su potpuno slomljeni, igrali su s pet napadača i pet odbrambenih igrača. Za vezne igrače to je sjajna situacija, imaš puno prostora, vremena, možeš zadržati loptu i napraviti šta želiš. U nekim trenucima činilo se da Argentinci ne igraju jedan za drugog nego jedan protiv drugog. Dodavanja su bila užasna. Ne smatram da je Hrvatska bila sjajna, ali znala je tačno kako želi igrati, imala je plan kojeg se držala", rekao je Fabregas.

Posebno ga je impresionirao jedan hrvatski fudbaler.

"Luka Modrić igrao je fantastično, bio je sjajan, on je hrvatski ključ što se posjeda lopte tiče i kretanja prema naprijed. Uvijek traži priliku za pravi pas, ovakav tip igrača daje vam sigurnost i samopouzdanje."

I argentinski fudbaler Pablo Zabaleta smatra da je Hrvatska dobila bitku na sredini terena.

"Treba dati kredit Hrvatskoj, bili su stvarno bolji tim u nastavku. Rakitić i Modrić, obojica imaju zaista vrlo dobru tehniku, ali su bili veoma disciplinovani ulažući veliki trud i napor u sredini terena.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije