Fudbal

Fanatikosi upozorili zmajeve

Fanatikosi upozorili zmajeve
Fanatikosi upozorili zmajeve

Članovi navijačke grupe "Bh. fanatikosi" uputili su otvoreno pismo igračima i stručnom štabu fudbalske reprezentacije BiH ispoljivši svoje nezadovoljstvo zbog igre "zmajeva", ponašanja na terenu i dešavanja nakon poraza u prijateljskoj utakmici sa Egiptom (0:2).

Upozorili su da, bez obzira na basnoslovne zarade pojedinaca u njihovim klubovima i njihovu tržišnu vrijednost, nijedan od Sušićevih fudbalera, kako kažu, nije vredniji od državnog dresa, grba i reprezentacije BiH.

"Naša ljubav prema reprezentaciji nema granica i nikada se neće ugasiti, ali strpljenje i tolerancija imaju granice. Zato dobro pripazite da ne izgubite obraz i ponos reprezentacije BiH, da ne pređete granicu i na drugu stranu. Onaj i oni koji to urade za nas će biti izgubljeni i nepoželjni. Biće proglašeni personom non grata bez obzira na to ko su i kako se zovu, bez obzira na njihovu vrijednost, jer niko nije vredniji od državnog dresa, grba i reprezentacije", navodi se između ostalog u pismu najorganizovanijeg bh. navijačkog pokreta.

Podsjetili su da upravo zbog njih bh. tim ima zavidnu podršku sa tribina u gotovo svim krajevima svijeta, a sjetili su se saobraćajne nesreće sa tragičnim posljedicama prošle godine u Poljskoj.

"Ovim pismom Safetu Sušiću, Emiru Spahiću i ostalim članovima reprezentacije želimo da iskažemo duboko nezadovoljstvo igrom i zalaganjem na terenu, a pogotovo odnosom prema navijačima u Insbruku. Prelazimo hiljade kilometara da bismo vas gledali. Trošimo na hiljade evra, rizikujemo otkaze na poslu, ginemo vraćajući se kućama, a vi nam vraćate igrom bez volje, šetanjem po terenu, ispoljavanjem nekih svojih privatnih kaprica. Dokle?", pitaju se "Bh. fanatikosi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije