Fudbal

Ferenc: Ugrozićemo Željezničar i Široki

Ferenc: Ugrozićemo Željezničar i Široki
Ferenc: Ugrozićemo Željezničar i Široki

Ivan Ferenc, mladi fudbaler, koji je nakon omladinske škole Branitelja, zatim nastupa u gradačačkoj Zvijezdi, ovog ljeta potpisao dvogodišnji ugovor sa Zrinjskim, vjeruje da se "plamići" iduće sezone mogu vratiti u sami vrh bh. fudbala.

Posljednji put mostarski premijerligaš na međunarodnoj sceni igrao je prije dvije godine. Sada žele povratak, na kako kažu, mjesto koje im pripada, gdje očekuju da će i naredne sezone glavni konkurenti biti aktuelni osvajač duple krune Željezničar, te dvostruki šampion Široki Brijeg.

"Siguran sam da se možemo uključiti u borbu za sami vrh. Glavni kandidati za to mjesto su 'Željo' i Široki, ali i mi stvaramo dobru ekipu, koja uz naporan rad i trud može konkurisati za tron. Ne zaboravljam naravno ni Borac i Sarajevo, ekipe koje će takođe igrati značajnu ulogu. Očekujem zanimljivo prvenstvo, a našim navijačima obećavam da ćemo pružiti maksimum da se vratimo na evropsku scenu", kazao je Feranc, koji je već postigao dva pogotka u dresu "plemića" u pripremnim utakmicama.

Slično razmišlja i još jedan mladi fudbaer na kojeg ozbiljno računa trener Dragan Perić. Hrvoje Miličević vratio se u Mostar nakon nastupa na Evropskom prvenstvu u Estoniji sa U19 reprezentacijom Hrvatske.

"U prošloj sezoni iz raznih razloga nismo ostvarili zacrtani cilj i izborili Evropu. Vjerujem da sada dolaze bolja vremena i da u sezoni pred nama možemo napraviti taj iskorak", kazao je Miličević, koji je dobio kraći odmor i pripremama Zrinjskog na Kupresu trebalo bi da se priključi u utorak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije