Fudbal

Ferguson: Mojes nije shvatio veličinu kluba

Ferguson: Mojes nije shvatio veličinu kluba
Ferguson: Mojes nije shvatio veličinu kluba

Legendarni menadžer Mančester junajteda ser Aleks Ferguson prvi put je otvoreno pričao o otkazu njegovom nasljedniku na "Old Trafordu" Dejvidu Mojesu.

Sedamdesetdvogodišnji Ferguson je u dopunjenom izdanju svoje autobiografije otkrio da je održao sastanak "oči u oči" s Mojesom. On je tom prilikom otvoreno razgovarao sa svojim nasljednikom i o stilu igre koji forsira, a sve se događalo poslije poraza od gradskog rivala Sitija na "Old Trafordu" (0:3).

"Nije shvatio veličinu Mančester junajteda kao kluba. Bio je to masivan skok za njega na profesionalnom planu. Mi smo uvijek igrali brzo, dinamično, a razlog za tako nešto je da su naši igrači kroz godine navikli da tako funkcionišu na terenu. A ako je tempo iz bilo kog razloga sporiji - već na poluvremenu bih im rekao: 'Ovo nismo mi'. Igrati brzo je bio naš način da uvijek stignemo do željenog rezultata", napisao je Ferguson i dodao:

"Kako su se rezultati pogoršavali, svaki poraz je bio novi udarac 'čekićem' za njega. To sam primijetio kroz njegovo ponašanje. Zidovi su se sve više skupljali, ostavljajući Dejvidu sve manje i manje vremena."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije