Fudbal

Finale prije finala

Finale prije finala
Finale prije finala

Sjajan učinak Širokog Brijega, bez ijedne izgubljene utakmice do sada, te Željezničara, koji je tek jednom osjetio gorčinu poraza, obećavaju istinski fudbalski spektakl danas u prvoj utakmici osmine finala Kupa BiH.

Uoči meča na "Pecari" ovosezonska statistika kaže da "plavi" imaju seriju od šest utakmica bez poraza, od čega je pet u prvenstvu. Trenutno su drugoplasirana ekipa bh. elite, a ujedno su i vlasnici rekorda od 41 utakmice bez poraza u najmasovnijem takmičenju, jer su posljednji put kiksali 23. aprila 2008. u susretu sa tuzlanskom Slobodom.

"Zbog svih dosadašnjih rezultata, renomea naša dva kluba, zatim neke međusobne tradicije, opravdano je reći da je ovo finale prije finala. Nije mi drago što se već u ovoj ranoj fazi sastajemo s njima, ali vjerujem da ćemo znati naći slabu tačku tima sa "Pecare", rekao je napadač "Želje" Nedo Turković.

Iako su "Želju" okarakterisali kao tradicionalno neugodnog rivala, lideri na tabeli nadaju se da pozitivnu seriju mogu nastaviti.

"Nadam se da ćemo iskoristiti odličnu formu, ambijent i raspoloženje te ostvariti dobar rezultat na 'Pecari', a to je pobjeda. Naravno, znam da će se, bez obzira na ishod prvog dvoboja, pitanje prolaska u četvrtfinale rješavati na 'Grbavici', gdje je preporučljivo doći sa određenom zalihom. Odlučivaće vjerovatno nijanse, ali vjerujem da možemo nastaviti kontinuitet dobrih rezultata", rekao je Slaven Musa, šef stručnog štaba Širokog Brijega.

Duel rivala koji se takođe dobro poznaju igra se danas i u Omarskoj. U redovima prijedorskog Rudara, koji je prošle sezone ispao u niži rang, s nestrpljenjem čekaju ogled sa velikim rivalom, banjalučkim Borcem.

"Gosti su nesumnjivo favoriti, ali Kup je takmičenje koje nosi iznenađenja, a mi priželjkujemo da budemo jedno od njih. Iako smo u nižem rangu, i dalje imamo potencijala da pariramo ekipama koje su u rangu Borca", kazao je Borislav Mikić, kapiten Prijedorčana i nekadašnji igrač Borca.

Parovi, od 15 časova: Rudar Prijedor - Borac, Metalege - Mladost VO, Mladost DK - Zvijezda, Olimpic - Čelik, Velež - Vitez, od 16.30: Široki Brijeg - Željezničar, od 17: Sarajevo - Travnik. Juče: Sloga Ljubuški - Zrinjski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije