Fudbal

Frajburg u Štutgartu nadoknadio minus od dva gola, veliki trijumf HSV-a

Frajburg u Štutgartu nadoknadio minus od dva gola, veliki trijumf HSV-a
Frajburg u Štutgartu nadoknadio minus od dva gola, veliki trijumf HSV-a

ŠTUTGART - Trideseto kolo Bundeslige donijelo je niz zanimljivih mečeva, među kojima i derbi začelja u kojemu je Frajburg protiv Štutgarta nadoknadio minus od dva pogotka i osvojio zaslužen bod.

Rutinsku pobjedu na domaćem terenu ostvarila je Borusija Dortmund nad Ajntrahtom iz Frankfurta rezultatom 2:0. "Milioneri" su u vođstvo došli golom Aubamejanga u 24. minutu iz penala. Osam minuta kasnije Aubamejang je asistent, a Kagava strijelac za 2:0.

Hofenhajm je na gostovanju u Hanoveru poveo u prvom napadu. Strijelac za 0:1 bio je Modeste. U 24. minutu dosuđen je jedanaesterac za Hanover, a siguran izvođač za 1:1 bio je Stindl. Sedam minuta prije kraja Šiplok postiže pogodak za trijumf gostiju. Ermin Bičakčić odigrao je svih 90 minuta u pobjedničkom timu, zaradivši i javnu opomenu, dok je Sejad Salihović u igru ušao u 90. minutu.

U ranoj fazi derbija začelja između Štutgarta i Frajburga domaći igrači ostvarili su značajnu prednost od 2:0. Strijelci su u razmaku od dva minuta bili Ginczek i Harnik. U 58. minutu gosti postižu gol za 2:1, a strijelac je sa bijele tačke bio Petersen. Isti igrač četiri minuta prije kraja pogađa za konačnih 2:2. Mensur Mujdža u timu Frajburga ušao je u 83. minutu, dok na drugoj strani nije bilo Vedada Ibiševića, donosi Klix.

Veoma važan trijumf u borbi za opstanak ostvario je HSV nad Ausburgom na domaćem terenu rezultatom 3:2. Domaći igrači u vođstvo dolaze u 11. minutu preko Ivice Olića. Osam minuta kasnije vođstvo je uduplao Lasoga. Bobadila u 25. minutu smanjuje na 2:1. U 69. minutu gosti preko Vernera dolaze do izjednačnja, koje su zadržali tek u naredna dva minuta s obzirom na to da domaći igrači drugim golom Lasoge dolaze do 3:2.

Rezultati:

Borusija Dortmund - Ajntraht Frankfurt 2:0

HSV - Ausburg 3:2

Hanover - Hofenhajm 1:2

Keln - Leverkuzen 1:1

Štutgart - Frajburg 2:2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije