Fudbal

Francuski "zlatni momci" u Jelisejskoj palati

Francuski "zlatni momci" u Jelisejskoj palati
Foto: Tanjug/AP | Francuski "zlatni momci" u Jelisejskoj palati

Pobjednička fudbalska reprezentacija Francuske stigla je večeras otvorenim autobusom na prepuna Jelisejska polja, dok su nad Parizom avioni raspršivali boje nacionalne zastave, a više od hiljadu građana koji su dočekali pobednike Svetskog prvenstva veselo su im klicali.

Ušavši u francusku predsedničku palatu, kapiten i golman Igo Loris, sa zlatnim trofejom u rukama, i trener Didije Dešan prvi su pozdravili predsjednika Francuske Emanuela Makrona i njegovu suprugu Brižit na crvenom tepihu ispred Jelisejske palate.

"Hvala što ste nam donijeli ovaj pehar. Hvala što ste nas učinili ponosnim, što ste uložili toliko truda. Hvala što ste bili jedinstveni. Hvala vašim porodicama koje su ovdje, trenerima i timovima", rekao je predsjednik Francuske u obraćanju članovima reprezentacije, uz poruku da se ne mijenjaju, jer "ova ekipa je lijepa" i da "nikada ne zaborave odakle dolaze".

Okupljenim građanima ispred predsjedničke palate obratio se igrač sredine terena Pol Pogba, uzviknuvši "Naprijed Plavi, naprijed", otpevao je i nekoliko pjesama, pa mikrofon predao Benžamenu Mendiju.

Igrači i njihovo osoblje pjevali su, između ostalog, i čuvenu pjesmu Glorije Gejnor "I will survive" (Preživjeću).

Uz zvuke "Marseljeze", igrači francuske reprezentacije, svi u plavim odelima i bijelim košuljama, potpisivali su autograme mnogobrojnoj djeci koja su došla da ih dočekaju, dok je Makron pravio "selfije" sa pobjednicima.

Inače, na zvaničnom Twitter nalogu francuske reprezentacije objavljeno je da će igrači cijelo veče provesti u Jelisejskoj palati.

Francuski tim je juče, u finalu Svjetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji, pobijedio reprezentaciju Hrvatske rezultatom 4-2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije