Fudbal

Fudbaler preminuo na terenu u toku utakmice

Fudbaler preminuo na terenu u toku utakmice
Fudbaler preminuo na terenu u toku utakmice

Ognjen Kontrić (23) iz Kumana, igrač FK “2. oktobar” iz tog sela kod Novog Bečeja, preminuo je na fudbalskoj utakmici Opštinske lige Kikinda –Žitište.

Nesrećni mladić se u 35. minutu utakmice, požalio treneru da se ne osjeća najbolje. Napustio je teren i otišao da se istušira. Kad je počelo drugo poluvrijeme, Ognjen je izašao iz svlačionice u namjeri da odgleda završetak utakmice. Pozlilo mu je nedugo nakon nastavka meča, koji se igrao po sunčanom i sparnom vremenu. Niko nije mogao ni da pretpostavi šta će se desiti:

-Samo je odjednom pao ispred svlačionice. Ubrzo je stigla Hitna pomoć. Svi pokušaji lekara da ga reanimiraju nisu, nažalost, urodili plodom. Ognjen je istinski voleo fudbal. Potpuno mu je bio predan. Radovao se svakoj pobedi i tugovao, kada bi on i njegovi drugovi izgubili. Pamtićemo ga kao sjajnu osobu - prepričali su kratko mučne scene s nedjeljne utakmice očevici koji nisu željeli da se predstave.

Nakon završene srednje škole, Ognjen se bavio poljoprivredom. Sa ocem je obrađivao zemlju i gajio stoku, a fudbal je, nema dileme, bila najvažnija sporedna stvar u njegovom životu.

Ognjen Kontrić sahranjen je na mjesnom groblju u selu Kumane, u ponedeljak u 16 časova. Za sobom je ostavio neutješne roditelje, majku Snežanu, oca Sredoju i mlađu sestru Nevenu.

SMRT NE BIRA

Poslednja tragedija se ovim banatskim terenima dogodila na stadionu Vašarište u Kikindi, u sezoni 1978.-1979. Na utakmici između domaćeg FK ŽAK i FK Jedinstvo iz Novog Bečeja, glavama su se sudarili dvojica fudbalera. Kontakt je bio koban po Dušana Subotičkog iz Kikinde, igrača FK ŽAK. Čuli smo se sa predsjednikom FK „2. oktobar“, Bojanom Gajinovim. Izrazili smo najdublje saučešće klubu i porodici preminulog igrača- rekli su u FS Grada Kikinde.

(novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije