Fudbal

Fudbaleri Sarajeva idu u Njemačku po čudo

Fudbaleri Sarajeva idu u Njemačku po čudo
Fudbaleri Sarajeva idu u Njemačku po čudo

Fudbaleri Sarajeva večeras će u "nemogućoj misiji" pokušati napraviti čudo na "Borusija parku" u Menhengladbahu.

u meču sa velikim i moćnim protivnikom izabranici Dženana Uščuplića nastojaće izboriti plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Prvu utakmicu plej-ofa igranu prije sedam dana na Olimpijskom stadionu "Koševo" završili su minimalnim porazom 2:3. Međutim, prikazali su dobru igru, u nekim dijelovima meča su parirali ili su bili čak i bolji od bundesligaša. Upravo takav utisak dao im je injekciju dodatne snage pred uzvrat.

"Pokazali smo da znamo igrati fudbal, da možemo napraviti puno briga Borusiji. Napravili smo im strašne probleme na 'Koševu' i pri rezultatu 1:1, 2:2 i 0:0. Tada smo zaslužili najmanje remi, falila nam je i doza sreće, koja će, nadam se, u Menhengladbahu biti na našoj strani", rekao je Bojan Puzigaća, strijelac prvog gola za Sarajevo.

"Bordo" tim je i u prethodne dvije ovosezonske evropske utakmice poražen na domaćem terenu, ali su u gostima kod norveškog Haugesunda i grčkog Atromitosa ipak nadoknadili zaostatak. Identičnom scenariju nadaju se i u duelu sa višestrukim evropskim šampionom.

"Izborili smo se za povoljan rezultat protiv Norvežana, koji su skuplji od nas, zatim protiv Grka, koji takođe imaju veću tržišnu vrijednost, i završili su na četvrtom mjestu u jakom prvenstvu Grčke. Da ti uspjesi iz drugog i trećeg pretkola nisu bili slučajnost, potvrđuje prikazano u utakmici sa Borusijom prošlog četvrtaka, te vjerujem da u revanšu možemo i do novog podviga", smatra Puzigaća.

Na optimistične i najave pune samopuzdanja iz redova osvajača Kupa BiH, u njemačkom taboru odgovaraju da ne potcjenjuju Sarajevo. Priznaju da su se namučili na putu do pobjede, da neće biti lako ni večeras, ali podsjećaju da gostovanje na "Borusija parku" nije isto što i u Grčkoj, odnosno Norveškoj.

Pokazali smo da znamo igrati fudbal, ali nam je na "Koševu" falilo sreće, koja će u revanšu, nadam se, biti na našoj strani, smatra Puzigaća

"Sarajevo poštujemo. Uspjeli su izbaciti Atromitos, koji je bio četvrti u grčkoj ligi. Mi moramo odigrati dobro u polju, praviti presing i na adekvatan način odgovoriti na presing protivnika. Sarajevo ima tehnički potkovanu ekipu, znaju šta rade, dobro pokrivaju teren, ali vjerujem da možemo odgovoriti zadatku na pravi način i doći do još jednog povoljnog rezultata. Mi smo favoriti i trudićemo se da to i opravdamo", poručio je Lucian Fevre, trener Borusije.

Džoker sa klupe u eliminaciji Atromitosa u Atini bio je Nemanja Bilbija. Bivši igrač Borca zaradio je u nedjelju u Bijeljini epitet tragičara, kada je promašio penal u sudijskoj nadoknadi, što će pokušati popraviti u Njemačkoj.

"Nema vremena za tugovanje, već protiv Nijemaca ću pokušati da se iskupim za propušteno. Želimo napraviti još jedno čudo. Vjerujemo u našu snagu i nismo došli sa bijelom zastavom. Već smo pokazali na gostovanjima u evropskim utakmicama koliko smo opasni i imamo sva prava da se nadamo podvigu. Protivnika poštujemo, ali ga se ne bojimo. Igraćemo hrabro, kao i na "Koševu", kazao je Bilbija.

Revanš plej-ofa Lige Evrope između Borusije Menhengladbah i Sarajeva igra se večeras, s početkom u 20.45, uz direktan prenos na FACE TV.

3

postignuta gola, od čega dva u Evropi i četiri asistencije postigao je Nemanja Bilbija ove sezone, što ga svrstava u statistički najbolje igrače Sarajeva.

Uščuplić: Nismo bez šansi

Da smatram da smo bez šansi, ne bih ni krenuo na put u Menhengladbah, rekao je Dženan Uščuplić, šef stručnog štaba Sarajeva.

Najavljuje da njegov tim neće "bezglavo" krenuti u ofanzivu od prve minute, što ne znači da će igrati povučeno i zatvoreno.

"Mi smo u situaciji da moramo napadati. Prvo zbog zaostatka sa 'Koševa', ali i zbog toga što je Borusija ekipa protiv koje se jedan tim ne može braniti. Samo stvaranjem šansi i hrabrim pristupom možemo nešto učiniti", smatra Uščuplić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije