Fudbal

Fudbaleri Sarajeva se mučili na Malti

Fudbaleri Sarajeva se mučili na Malti
Fudbaleri Sarajeva se mučili na Malti

Fudbaleri Sarajeva dosta teže nego se očekivalo eliminisali su Hibernians u prvom pretkolu Lige Evrope.

U revanš utakmici na Malti izabranici trenera Dragana Jovića remizirali su sa domaćinom rezultatom 4:4, što im je nakon pobjede na "Koševu" od 5:2 bilo dovoljno za prolaz dalje. Strijelci za Sarajevo bili su Emir Hadžić u 13. i 27. minuti, Asmir Suljić u 23. i Radan Šunjevarić u 90. Golove za Hibernians postigli su Dias u 22. i 35. minuti, te Farugia u 40. i 44. U "bordo" timu mogu biti zadovoljni ostvarenim ciljem, plasmanom u nastavak evropskog takmičenja, gdje ih u drugom pretkolu čeka Levski iz Sofije. Međutim, šest primljenih pogodaka protiv "autsajdera" sa Malte trebalo bi upaliti alarm za uzbunu na "Koševu". Nešto se hitno mora mijenjati ukoliko žele izbjeći debakl protiv Bugara, koji su dosta ozbiljniji i opsniji rival od ekipe iz države na obalama Sredozemnog mora.

"Ostvarili smo cilj i to je najvažnije. Znamo da nas protiv Bugara čeka težak posao. Međutim, ne mislim da nemamo kvaliteta da se nosimo sa Lavskim. Na Malti smo dobro otvorili utakmicu, djelovali dominantno i u 27. minuti imali vodstvo od 3:1. U nastavku smo se se opustili i protivniku dozvolili da do poluvremena preokrene rezultat u svoju korist na 4:3. Međutim, bez obzira na to što nismo pobijedili kao što se očekivalo, naš plasman dalje nije nikada došao u pitanje", rekao je Radan Šunjevarić, strijelac izjednačujućeg pogotka za konačnih 4:4 u 90. minuti.

Od drugog pretkola Lige Evrope svoju ovosezonsku međunarodnu avanturu počeče i fudbaleri Širokog Brijega. Tim sa "Pecare" za protivnika će imati irski St. Patrik, koji je bio bolji u dvomeču sa islandskim IBV-om.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije