Fudbal

Fudbaleri Željezničara ofanzivno na Balzan

Fudbaleri Željezničara ofanzivno na Balzan
Fudbaleri Željezničara ofanzivno na Balzan

Ofanzivna igra biće taktika s kojom se fudbaleri Željezničara u utorak naveče na Malti u prvoj utakmici prvog pretkola Lige Evrope namjeravaju suprotstaviti ekipi Balzana.

Šef stručnog štaba Milomir Odović od "plavih" očekuje da neutrališu protivnika u svim segmentima i opravdaju ulogu favorita. Iako su pripreme bile kratke, smatra da je njegova ekipa spremna odgovoriti prvom ovosezonskom međunarodnom zadatku.

"Nastojaćemo nametnuti naš način igranja. S obzirom na to kakve fudbalere imamo prema naprijed i u veznoj liniji, mi ćemo sigurno imati svoje šanse. Što se tiče naše zadnje linije, moramo biti kompaktni, jaki i nadam se ostati bez primljenog gola. Ukoliko se sve nabrojano obistini, imaćemo dobar rezultat pred revanš na našem terenu", rekao je Odović i dodao: "Protivnika maksimalno uvažavam, ali se nadam pobjedi s kojom bismo za revanš dobili potrebni mir i maksimalno bismo nastavili s pripremama."

Glavna uzdanica u napadu biće mu novopečeni bh. reprezentativaci i jedan od najboljih strijelaca prošle sezone u BH Telecom Premijer ligi Riad Bajić.

"Iako autsajder, Balzan ima svoje kvalitete i nećemo ih potcijeniti. Mislim da smo kvalitetnija ekipa od njih, idemo da napravimo što bolji rezultat već u prvoj utakmici i olakšamo sebi posao kući", istakao je napadač s "Grbavice".

Čarter letom sa sarajevskog aerodroma na Maltu je juče otputovalo 17 igrača i dva golmana "Želje". Po dolasku u Paolu odrađen je i zvanični trening na stadionu "Hiberniansa", a pod znakom pitanje jedino je nastup Kerima Memije.

"Njegovo zdravstveno stanje nije idealno. Zbog povrede sigurno neće početi utakmicu od prve minute. Ostavićemo ga na klupi i ako se ukaže potreba možemo reagovati i dati mu priliku", objasnio je Odović.

Optimizam pred prvi susret sezone nije skrivao juče ni Aleksandar Kosorić. Napominje da spremno dočekuju susret i da će na terenu pokazati maksimum.

"Radili smo maksimalno na pripremama. Sve misli usmjerili smo na dvomeč s Maltežanima, protiv kojih smo favoriti i to moramo pokazati i na terenu. Nećemo srljati, već strpljivom igrom nametnuti presing protivniku", istakao je Kosorić.

Meč Balzan - Željezničar igra se s početkom u 18 časova bez direktnog TV prenosa.

U utorak su na rasporedu još dva susreta: Progres (Luksemburg) -Šamrok Rovers (Irska) 19 i Renova (Makedonija) - Dacia Čisinau (Moldavija) 21.

Antolović: Od nas zavisi

Čuvar mreže tima s "Grbavice" mišljenja je da on i njegovi saigrači drže sve konce u svojim rukama.

"Pogledali smo neke njihove utakmice, upoznali se sa detaljima koji će nam koristiti. Favoriti smo i to ćemo dokazati. Sve zavisi od nas, naše igre i naše postavke na terenu. Ako budemo znali odgovoriti na najbolji način na zahtjeve protivnika, onda ne bi trebalo da bude problema", tvrdi Antolović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije