Fudbal

Fudbalski kamp u BiH: Real po talente u Banjaluku

Fudbalski kamp u BiH: Real po talente  u Banjaluku
Fudbalski kamp u BiH: Real po talente u Banjaluku

BANJALUKA- Gigant evropskog i svjetskog fudbala španski Real Madrid u Banjaluci će od 1. do 5. septembra organizovati kamp, na kojem će moći da učestvuju dječaci i djevojčiće uzrasta od šest do 17 godina.

Treneri "kraljevskog kluba" će boraviti u gradu na Vrbasu i svih pet dana će raditi s mališanima. Fondacija Real Madrida osnovana je 1997. godine, a ovo je prvi put da će kamp biti odražan u Banjaluci i to uz veliku pomoć OFK Spartak.

"Kamp će imati veliku podršku, prije svega, od grada Banjaluke, s kojim smo u pregovorima da se kamp održi na Gradskom stadionu, ako ne svih pet, onda prvi i posljednji dan. Dobili smo podršku Ministarstva za porodicu, omladinu i sport Vlade RS, kao i Fudbalskog saveza RS i Gradskog fudbalskog saveza.

Očekujemo da ćemo dobiti i podršku FK Borac", rekao je Aleksandar Vrhovac, predsjednik OFK Spartak.

Treninzi bi trebalo da budu održani i na stadionu FK Naprijed i terenima OFK Spartak. Dvanaest najuspješnijih mališana će dobiti pozivnice za posjetu stadionu Reala i treninge u trening kampu najtrofejnijeg evropskog kluba u trajanju od deset dana.

"Tamo će trenirati u glavnom trening centru i svi će imati priliku da upoznaju Kristijana Ronalda i ostale igrače Reala. Ovo i jeste ono što je najbitnije. Djeci želimo da pokažemo da snovi nisu daleko i da svi mogu da igraju u Realu", izjavio je Zlatko Marić, glavni organizator kampova slavnog kluba za prostor BiH, Crne Gore i Hrvatske.

Kamp je ograničenog tipa, minimalan broj polaznika je 150, a maksimalan 170. Tri trenera proslavljenog kluba će pet dana voditi treninge po uzrasnim grupama. Svaka grupa će imati jedan trening dnevno u trajanju od oko jedan čas i 45 minuta.

"Cilj kampa je da djeca osjete način i pristup radu, metodologiju i duh Real Madrida, kao i odnos trenera prema grupama i djeci. Svi polaznici dobijaju dres, šorts, štucne i diploma za učestvovanje", poručili su iz OFK Spartak i dodali da kamp nije lokalnog karaktera te da već imaju prijave iz Slovenije, Češke, Austrije... kao i to da organizator turnira ne plaća smještaj za polaznike kampa. Ove godine, osim Banjaluke, na prostoru bivše Jugoslavije kampovi će biti održani u Dubrovniku i Podgorici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije