Fudbal

Fudbalski reprezentativci BiH otputovali na Kirin kup

Fudbalski reprezentativci BiH otputovali na Kirin kup
Fudbalski reprezentativci BiH otputovali na Kirin kup

Kirin kup je prilika da se prestavimo u boljem svjetlu i popravimo greške napravljene u duelu sa Španijom, rekao je Milan Đurić, napadač fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nakon poraza od "crvene furije" u nedjelju u Sent Galenu (1:3), "zmajevi" su u dvije grupe, preko Istanbula i Amsterdama, otputovali u Zemlju izlazećeg sunca. S obzirom na to da je zbog povrede sa spiska izostao Vedad Ibišević, a u Japan zbog zdravstvenih poteškoća neće putovati ni Edin Džeko, prvotimac Ćazene imaće ključnu ulogu u navali "zmajeva" u predstojeća dva meča, sa Danskom u petak i četiri dana poslije sa Bugarskom ili domaćinom.

"Bez obzira na to u kojem sastavu putujemo u Japan, moj cilj je uvijek da pružim svoj maksimum i odigram što je bolje moguće. U utakmici sa Španijom ušao sam sa klupe, imao sam nekoliko dobrih prilika, ali nažalost nisam postigao pogodak. Žao mi je što nisam obradovao naše navijače. Nadam se prije svega da će mi selektor ukazati povjerenje u Japanu i da ću, naravno, imati više sreće. Želimo ostvariti pobjedu nad Danskom i iskupiti se za poraz od favorizovanih Španaca", istakao je Đurić uoči polaska u Japan.

Izostanak devetorice iz udarne postave u Japanu će otvoriti dodatni prostor za dokazivanje i afirmaciju igračima iz BHT Telecom Premijer lige. Među njima je Haris Duljević. Kapiten Sarajeva jedan je od rijetkih koji je dobio pohvale selektora Mehmeda Baždarevića nakon poraza od Španije, pa će mu to biti i razlog više da odigra na istom ili još boljem nivou u predstojećim susretima.

"Prije svega, drago mi je što sam imao priliku igrati protiv jedne od najjačih reprezentacija svijeta i za mene utakmica sa Španijom predstavlja veliko iskustvo. Naravno da mi prijaju pohvale selektora i ujedno mi je to obaveza da i u narednim utakmicama pokušam opravdati povjerenje. Za moj dobar nastup zaslužne su svakako i kolege u reprezentaciji koje su mi pomogle da se uklopim i budem mnogo opušteniji nego u debiju. Na Kirin kupu čekaju nas kvalitetni protivnici, a iako su to prijateljski susreti, trudićemo se da ostvarimo dobar rezultat i osvojimo pehar na ovom turniru", istakao je fudbaler tima sa "Koševa".

Prvotimac Sarajeva u dva navrata je bio blizu i da postigne gol u meču sa Špancima. U prvom pokušaju je pogodio stativu, dok je u drugom lopta otišla nekoliko centimetara pored.

"Ostaje žal što lopta nije prešla gol-crtu. Bilo bi lijepo da sam pogotkom začinio nastup, ali se nadam da ću u nadolazećim utakmicama imati priliku da se upišem i u listu strijelaca. Nadam se da će naredni mečevi završiti povoljnije je za nas nego onaj sa Španijom", zaključio je Duljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije