Fudbal

Funkcionerka Rada Evertonu: Idi u Brazil pa pokazuj tamnopute prstiće

Funkcionerka Rada Evertonu: Idi u Brazil pa pokazuj tamnopute prstiće
Funkcionerka Rada Evertonu: Idi u Brazil pa pokazuj tamnopute prstiće

Rasistički ispadi navijača Rada koji su na utakmici odigranoj u nedjelju na Banjici vrijeđali fudbalera Partizana Evertona Luiza i dalje su glavna sportska tema, ne samo u Srbiji, već i u regionu.

Navijači Rada su tokom utakmice često na rasnoj osnovi vrijeđali fudbalera Partizana. On je nekoliko puta tokom meča upozoravao sudiju Srđana Jovanovića na rasne uvrede pristalica domaćeg tima.

Zvanični spiker na stadionu je upozorio navijače Rada, koji uprkos tome nisu prestali sa uvredama.

Everton je po završetku meča prišao tribini gdje su bile smještene pristalice Rada i pokazao im srednji prst, što je izazvalo reakciju domaćih fudbalera.

Povodom ovog slučaja oglasila se Jelena Polić, funkcionerka kluba i kapiten fudbalerki Rada. Ona je na društvenim mrežama prokomentarisala zbivanja po okončanju susreta na Banjici.

"Cijela ova priča oko 'velikog' igrača Evertona i dešavanja na utakmici Rad - Partizan je krajnje žalosna i pristrasna! Što ne kažete koliko je samo uvreda pomenuti 'gospodin' Plačljivko uputio Nikoli Drinčiću tokom utakmice, što je udario Vladimira Rodića, pokazao srednji prsta navijačima??

Ali neka smo mi svi rasisti i nacionalisti!

Očigledno treba više da poštujemo tuđe nego svoje, da se ponosimo kada u jednoj 'ozbiljnoj TITO' ekipi u startnoj postavi ima 7 stranaca! I onda lažne suze, lažna priča 'Volim Srbiju i doživljavam je kao svoju kuću'.

Ma idi ti druže u svoj lepi Brazil, tamo pokazuj svoje tamnopute prstiće, psuj brazilsku majku i biće sve okej....", napisala je Jelena Polić.

(NN, Kurir.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije