Fudbal

Fuzija nije opcija

Fuzija nije opcija
Fuzija nije opcija

Fuzija sa FK Krupa nikad nije ni bila, niti će biti opcija dok god Fudbalskim klubom Borac upravlja aktuelno rukovodstvo, stoji između ostalog u saopštenju kluba iz Platonove ulice kao odgovor na spekulacije o fuzionisanju dva kluba.

Proteklih dana u javnosti su se provlačile informacije o fuziji Borca, koji će sada igrati Prvu ligu Republike Srpske, i Krupe, koja je izborila plasman u BHT Premijer ligu prvi put u istoriji.

"Želimo da obavijestimo cjelokupnu sportsku javnost Banjaluke, Republike Srpske i BiH da spomenuta fuzija nikad nije ni bila, niti će biti opcija. U 90 godina bogatoj istoriji kluba bilo je mnogo uspona i padova, te ispravnih i loših odluka uprava. Pred aktuelnim rukovodstvom se nalazi mnogo izazova, ali se nećemo baviti prošlošću, već samo budućnošću, a energiju nećemo trošiti uzalud ni na koga, niti na Savez, niti na bilo koji klub u Republici Srpskoj", kaže se u saopštenju čelnika Borca i dodaje:

U narednoj takmičarskoj sezoni RS će imati samo dva predstavnika u Premijer ligi - Radnik iz Bijeljine i Krupu iz Krupe na Vrbasu. Fudbalski klub Borac ovim klubovima želi sve najbolje i poručuje im da im naredne godine dolazi u pomoć".

Kako bi izborili ekspresan povratak u bh. elitu čelnici kluba su već povukli prve korake i za trenera imenovali Zorana Dragišića, dosadašnjeg pomoćnika Borčeta Sredojevića, koji je prošle sezone bio peti šef stručnog štaba Banjalučana. Čelnici se spremaju i za angažovanje pojačanja, a među prvima koji bi trebalo da dođu na Gradski stadion je Asmir Avdukić, golman Radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije