Fudbal

"Gazprom" kupuje Zvezdu?

"Gazprom" kupuje Zvezdu?
"Gazprom" kupuje Zvezdu?

Fudbalski klub Crvena zvezda, nekadašnji šampion Evrope i svijeta, dobiće novog vlasnika i to naftnog giganta "Gazprom", koji je trenutno i generalni sponzor kluba.

Srbijanski dnevnik "Blic" navodi da će Rusi platiti ulazak u Zvezdu 100 miliona evra, da će od toga 40 miliona pripasti Srbiji, 20 miliona gradu Beogradu, a da će preostalih 40 miliona otići na račun kluba kako bi bili sanirani nagomilani dugovi, zbog kojih nekadašnji gigant godinama ne može da se izdigne i izbori plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Ovaj medij podsjeća da je predsjednik Rusije Vladimir Putin posjetio Srbiju i Crvenu zvezdu 2011. i da će doći opet, 19. oktobra ove godine, na obilježavanje 70 godina od oslobođenja Beograda.

Miodrag Ćorović, direktor Stadiona Crvene zvezde, objasnio je šta od zemljišta pripada klubu, a šta državi.

"Vlasnik zemljišta, nešto većeg od 16 hektara, čiji je korisnik FK Crvena zvezda, je Republika Srbija. Stadion i svi objekti, uključujući pomoćni teren ispod severne tribine i pomoćne terene iznad južne tribine, su u klupskom vlasništvu. Zgrada blizu pumpe, koja je na gradskom zemljištu, ima sobe i restoran. Tu udeo u vlasništvu ima i naše sportsko društvo", izjavio je Ćorović.

Ova informacija sigurno će obradovati armiju navijača Zvezde i donekle ublažiti činjenicu da je Radna zajednica ovog kluba i dalje u štrajku. Radna zajednica je izdala i saopštenje pošto je samo dio zaposlenih dobio novac koji im se duguje na ime plata. Mediji pišu da su čelnici kluba postigli dogovor sa zaposlenima koji su zaduženi za održavanje terena i da im je isplaćeno po 200 evra, što je izazvalo revolt ostalih radnika.

"Radnici u štrajku traže isključivo osnovnu zaradu koja im pripada po ugovoru, dok u isto vrijeme klub isplaćuje premije, ne samo igračima, već i dijelu zaposlenih koji isto predstavljaju servis igračima kao i mi. Otuda nezainteresovanost tog manjeg broja zaposlenih za štrajk jer im vjerovatno nije ugrožena egzistencija, kao ni njihovim porodicama. Nas kao radnike u štrajku boli što manjina, koja ova dva dana radi, ne krije da ih štrajk ne interesuje, jer gledaju lične interese i finansijski su obezbijeđeni", stoji, između ostalog, u saopštenju Radne zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije