Fudbal

Geret Bejl igrač godine u izboru novinara

BEOGRAD - Fudbaler Totenhema Geret Bejl proglašen je danas za igrača godine u Engleskoj u izboru Udruženja novinara koji pišu o fudbalu.

To je treća nagrada za 23-godišnjeg napadača, pošto ga je prošle nedelje Udruženje profesionalnih fudbalera proglasilo za najboljeg, a dobio je i nagradu za najboljeg mladog igrača godine.

Kako navode mediji, Bejl je dobio 53 odsto glasova, a prošlogodišnji osvajač priznanja Robin van Persi iz Mančester junajteda dobio je 43 odsto glasova i nalazi se na drugom mestu.

Fudbaler Čelsija Huan Mata osvojio je treće mesto, dok je napadač Liverpula Luis Suares, uprkos tome što je postigao 30 golova u svim takmičenjima, osvojio samo dva glasa.

Bejl je ove sezone odigrao 29 prvenstvenih utakmica i postigao 19 golova, ukupno 24 u svim takmičenjima.

"Ovo je velika čast. Mnogo znači, pogotovo kada uzmete u obzir igrače koji su igrali izuzetno u svojim premijerligaškim klubovima.

Imao sam sreću pa igram u fantastičnoj ekipi, mnogo dugujem saigračima i naravno treneru koji je verovao u mene", rekao je Bejl.

Bejl je tako postao prvi fudbaler Totenhema koji je osvojio tu nagradu još od 1999. godine i Davida Žinole i prvi Velšanin od golmana Nevila Sauthola 1985. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije