Fudbal

Gigs: Van Gal je sličan Fergusonu

Gigs: Van Gal je sličan Fergusonu
Gigs: Van Gal je sličan Fergusonu

Legendarni fudbaler Mančester junajteda Rajan Gigs rekao je da sadašnji menadžer "crvenih đavola" Luj van Gal ima mnogo sličnosti s Aleksom Fergusonom.

Van Gal je preuzeo Junajted proteklog ljeta, godinu dana pošto je Ferguson napustio ulogu menadžera kluba s "Old Trafordu" poslije 26 godina. Velšanin je trenutno Van Galov pomoćnik u Junajtedu i ističe da ga snaga i priprema holandskog stručnjaka podsjećaju na legendarnog Fergusona.

"On zahtijeva mnogo na svakom treningu. Želi istu snagu kao da je u pitanju utakmica. Tu se vidi njegova sličnost s Fergijem. Postavlja standarde i ako se spustite ispod njih, nije srećan", rekao je Gigs i dodao: "Van Gal ima dosta iskustva, voli napadački fudbal, kao i da daje šansu mladim igračima. Sjajno je učiti od nekoga ko je toliko dugo među najboljim trenerima. Počinjem ispočetka, učim, trudim se da se dokažem."

Junajted je trenutno na četvrtom mjestu na tabeli Premijer lige, sa 13 bodova manje od vodećeg Čelsija. "Crveni đavoli" imaju veliki broj povrijeđenih igrača, među kojima su i Luk Šo, Markus Roho, Fil Džons, Džoni Evans, Dejli Blind i Radamel Falkao.

"Vidite da želimo napadački fudbal, hoćemo da postižemo golove, da rizikujemo, ali nismo imali konstantnost zbog povreda", naglasio je Gigs, koji je na "Old Trafordu", pod vođstvom Fergusona, postao najtrofejniji fudbaler u istoriji engleskog fudbala.

Velšanin ističe da je njegov tim daleko iza Čelsija, za kojeg kaže da je za klasu ispred ostatka Premijer lige. Izabranici Žozea Murinja trenutno imaju šest bodova više od drugoplasiranog Sautemptona.

"Njihova odbrana uopšte nije promijenjena i kao tim imaju konstantnost. U ovom trenutku Čelsi je za klasu ispred svih, bez sumnje", istakao je Gigs.

Legendarni Velšanin je nagovijestio da bi mogao da napusti Junajted ako bude želio da napreduje u trenerskoj karijeri, ali da je zasad zadovoljan na "Old Trafordu".

"Dugo sam ovdje, dobro poznajem klub, ali želim da napredujem u trenerskoj karijeri. Ako to ne može u Junajtedu, onda neka bude tako", zaključio je Gigs, koji je u dresu Junajteda osvojio ukupno 34 trofeja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije