Fudbal

Gigs odlazi iz Mančester Junajteda nakon 29 godina

Gigs odlazi iz Mančester Junajteda nakon 29 godina
Gigs odlazi iz Mančester Junajteda nakon 29 godina

Rajan Gigs sprema se oprostiti od Mančester Junajteda nakon 29 godina u klubu.

Iako se novi menadžer Žoze Murinjo dogovorio s upravom da će ga zadržati kao pomoćnika, legenda Crvenih vragova ne želi da mu bude asistent.

Gigs je bio pomoćnik trenerima Dejvidu Mojesu i Luis van Galu, a čak je i samostalno vodio Junajted, na četiri utakmice nakon što je Mojesu uručen otkaz. Posljednje dvije sezone sjedio je uz van Gala i nadao se kako će naslijediti Holanđanina iduće ljeto nakon što mu istekne ugovor. Ali, uprava ga je još jedanput zaobišla i čini se kako će im se zahvaliti na kraju ove sezone.

Igrači Mačestera navodno su molili zamjenika predsjednika Eda Vudvarda da ne zaposli Murinja, a sad će ga gledati s još manje poštovanja jer je zbog njega klupska legenda morala otići. Uz sve teškoće uoči imenovanja na mjesto Junajtedovog menadžera, Murinjo će morati pronaći i novog asistenta.

Veterani iz svlačionice Crvenih vragova željeli su da im Gigs bude novi šef i porazgovarali su s Vudvardom oko toga, ali ovaj se ipak odlučio za provjereno ime u strahu kako će Mančester Siti idućih godina vladati engleskim fudbalom. Gradski rival doveo je Pepa Gvardiolu, a Vudvard je želio odgovoriti na isti način pa je doveo Murinja, iako je još prošle sedmice na sastanku uvjerio Gigsa kako će baš on biti novi menadžer Crvenih Vragova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije