Fudbal

Gligorov: Olimpic jači nego lani

Gligorov: Olimpic jači nego lani
Gligorov: Olimpic jači nego lani

Imamo jaču ekipu nego lani i siguran sam da smo ponovo jedni od glavnih konkurenata za osvajanje jednog od trofeja, tvrdi Filip Gligorov, desni bek Olimpica.

"Vukovi" su minulu sezonu okončali s istorijskim uspjehom kada su podigli pehar pobjednika Kupa. Donijelo im je to i debitantski nastup u Evropi, gdje su učešće završili nakon 180 minuta, ali bez izgubljene utakmice protiv Spartaka iz Trnave (1:1, 0:0).

"Prošla sezona je bila najuspješnija za naš klub. Ova će, s obzirom na skraćenje lige i ispadanje čak šest ekipa, biti puno teža i zahtjevnija, ali mi opet možemo biti među vodećim timovima. Sada imamo još jači sastav nego lani i to ćemo pokazati na terenu i uključiti se u borbu za jedan od pehara", kazao je Gligorov.

Domaća sezona nije počela na najbolji način za najmlađeg sarajevskog premijerligaša. Poraz u prvom kolu Bh. telekom Premijer lige u Mostaru protiv Zrinjskog 0:2 ipak nije poljuljao atmosferu.

"Nije nas poremetio i uznemirio loš rezultat na startu iako smo očekivali bolji ishod. Primili smo dva jeftina gola, nismo iskoristili naše šanse, a Zrinjski je to kaznio. Međutim, okrećemo se narednom kolu i derbiju sa Čelikom. Uvjeren sam da ćemo odigrati najbolje što znamo i ispraviti greške koje smo pravili u Mostaru i pobijediti. Sa ta tri boda želimo uliti dodatno samopouzdanje pred gostovanje kod Rudar Prijedora", smatra Gligorov.

A među najozbiljnijim kandidatima za visok plasman svakako je i ekipa Sarajeva. Sportski direktor bh. šampiona Abdulah Ibraković potvrdio je kako je s londonskim Čelsijem postignut dogovor o ponovnom dolasku golmana Mateja Delača na posudbu od godinu dana. S druge strane, ponuda Crvene zvezde za Gojka Cimirota je odbijena. Fudbaleri Sarajeva predstojećeg vikenda u 2. kolu bh. elite gostuju ekipi Travnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije