Fudbal

Goal.com otkrio koliko zarađuju selektori: Kapelo najplaćeniji

Goal.com otkrio koliko zarađuju selektori: Kapelo najplaćeniji
Goal.com otkrio koliko zarađuju selektori: Kapelo najplaćeniji

Poznato je da u današnjem fudbalu novac igra veliku ulogu i da se potpisuju ogromni i astronomski ugovori. Kad su fudbaleri u pitanju, većinom smo upoznati s najplaćenijim igračima, a portal goal.com saznao je ko od trenera ima najveće ugovore. Na prvom mjestu je ubjedljivo selektor reprezentacije Rusije Fabio Kapelo, koji po godišnjem ugovoru zarađuje devet miliona evra.

Daleko iza njega slijedi selektor Italije Antonio Konte s ugovorom od 4,6 miliona evra na godinu dana. Konte je nakon SP u Brazilu naslijedio Ćezara Prandelija i potpisao izdašan ugovor s Fudbalskim savezom Italije, čime je za milion evra nadmašio svog prethodnika.

Englezi su uvijek dobro plaćali svoje selektore pa ni ne čudi što je sadašnji selektor "gordog Albiona" Roj Hodžson trećeplasirani u ovoj konkurenciji sa 4,5 miliona evra. Četvrti na listi je Joakim Lev sa 2,9 miliona evra, koji za toliki novac za razliku od Hodžsona ima pokriće - krunu svjetskog šampiona iz Brazila. Slijedi ga Visente del Boske (Španija), čiji je tim doživio debakl na Mundijalu, ali je platu od 2,6 miliona evra zaradio jer je ranije bio svjetski i evropski šampion. Šesto mjesto drži Karlos Dunga (Brazil), a slijede Jirgen Klinsman (SAD), Havijer Agire (Meksiko), Didije Dešan (Francuska), a top 10 zatvara Karlos Keiroš (Iran).

Selektor BiH Safet Sušić godišnje zarađuje 267.000 evra, što je 50 puta više od prosječne plaće u BiH, prenosi goal.com. Ovaj portal prenosi da je selektor Hrvatske Niko Kovač s platom od 200.000 evra bio među najslabije plaćenim stručnjacima na Mundijalu u Brazilu. Dobru platu uskoro bi mogao da dobije Robert Prosinečki, kojem Azerbejdžan nudi 1,5 milion evra po godini. Prosinečki je u petak potvrdio da bi uskoro mogao postati novi selektor Azerbejdžana, međutim ističe da nije jedini kandidat za klupu.

"Istina je, sastali smo se ove sedmice u Francuskoj. Rekli su mi da su zainteresirani i da me žele vidjeti na toj poziciji", rekao je Žuti za azerisport.com pa nastavio:

"Ništa konkretno nije mi ponuđeno, rekli su samo da sam jedan od kandidata. Neću negirati da me zainteresovalo, ali još nema ničeg konkretnog. U mojim planovima još nije dolazak u Baku. Bio je to samo sastanak."

Top 10

1. Fabio Kapelo (Rusija)            9.000.000

2. Antonio Konte (Italija   )        4.600.000

3. Roj Hodžson (Engleska)        4.500.000

4. Joakim Lev (Njemačka)         2.900.000

5. Visente del Boske (Španija)   2.600.000

6. Karlos Dunga (Brazil)            2.500.000

7. Jirgen Klinsman (SAD)2,1.000.000

8. Havijer Agire (Meksiko)         1.900.000

9. Didije Dešan (Francuska)       1.700.000

10. Karlos Keiroš (Iran)             1.600.000

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije