Fudbal

Golman Intera pojačao banjalučki Borac

Golman Intera pojačao banjalučki Borac
Foto: Facebook | Golman Intera pojačao banjalučki Borac

Tolerancija na nedisciplinu, nezalaganje i neborbenost biće nula. Neću trpjeti nikoga, rekao je juče Darko Vojvodić, trener Borca, na početku priprema za nastavak sezone u Prvoj ligi RS, gdje je cilj osvajanje titule prvaka, koja donosi povratak u BHT Premijer ligu BiH.

Nakon skoro dva mjeseca pauze Borac je upalio motore i cilj je u nastavku sezone zadržati lidersku poziciju u Prvoj ligi RS. "Crveno-plavi" će početak priprema obaviti u Banjaluci, a 28. januara je planiran polazak u Antaliju, gdje će boraviti do 9. februara.

Tamo će biti odigrane četiri kontrolne utakmice, a prvi ispit je ipak u Banjaluci i to 26. januara, protiv Metalegea. Generalna proba je 19. ili 20. februara sa Olimpijom u Sloveniji.

"Ambicije su iste bile ljetos i sada. Sve osim povratka u Premijer ligu nas ne interesuje. Daćemo maksimum i spremni smo da poginemo da na kraju budemo prvi", rekao je Vojvodić, koji se osvrnuo na pripreme u turskom ljetovalištu koje, po svemu sudeći, neće biti nimalo lagane za fudbalere:

"Činjenica da idemo u Antaliju govori koliko smo ozbiljni. Meni bi bilo svejedno da li idemo na Tjentište ili u Antaliju, a vjerujte da će tako biti i mojim igračima, jer neće ni vidjeti Antaliju."

Danas se treninzima pridružio golman Kenan Topolović koji je stigao iz zaprešićkog Intera, a 20. januara u klubu očekuju dolazak Almedina Ziljkića. Osim njih, ekipu bi mogao da pojača i Nemanja Janičić, dok je Bojan Burazor produžio saradnju. Pregovori se još vode sa Milošem Žeravicom.

Topalović je sa Borcem potpisao dvoipogodišnji ugovor. Prije Intera nastupao je za Sarajevo i Željezničar.

"Pregovaramo još sa ozbiljnim igračima i za neke možemo da platimo i obeštećenje. Ovo više nije stari Borac i vjerujte da više nikada neće biti takav. Ziljkić je jedan od najboljih igrača u BiH. Topalović je perspektiva, odličan je golman", kazao je Vojvodić, koji je naglasio da će na pripreme ići i Vladan Danilović:

"On je naš igrač i, kao što znate, odbili smo ponudu Crvene zvezde (150.000 evra), jer smatramo da vrijedi više. Malo je klubova koji bi odbili Zvezdu, ali to ne znači da neće ići ako ne dođe veća ponuda. Pored svega u vezi s transferom, mora da ima motiva, ima 19 godina, ako nema motiva, neka napusti fudbal."

Kapiten ekipe Saša Kajkut ističe da ekipa mora da gleda samo sebe, a ne rivale, jer osvajanjem jesenje titule prvaka RS sve drže u svojim rukama.

"Povratak u Premijer ligu je glavna ambicija. Pojačanja će sigurno unaprijediti našu igru. U klubu duvaju pozitivni vjetrovi i to utiče na atmosferu među igračima pa se nadam da će se ovako nastaviti. Ne treba da gledamo na konkurenciju, nego samo na sebe, jer sve držimo u svojim rukama", rekao je on i naglasio da tim ne odustaje od Kupa BiH, gdje čekaju rivala u četvrtfinalu:

"Možemo da se nosimo sa svim timovima iz Premijer lige. Nadamo se što lakšem protivniku u četvrtfinalu."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije