Fudbal

Golman Švedske protiv Ibre: On je individualac

Golman Švedske protiv Ibre: On je individualac
Foto: Ilustracija | Golman Švedske protiv Ibre: On je individualac

Zlatan Ibrahimović, jedan od najboljih napadača svijeta, posljednjih dana izazvao je veliku polemiku izjavama da će biti na Svjetskom prvenstvu.

Iako se nije izjasnio hoće li biti kao gledalac ili kao igrač, to je uzburkalo strasti u Švesdskoj. Tako drugi golman reprezentacije Karl Johan Johanson smatra kako povratak Ibrahimovića ne bi bila dobra stvar za Šveđane, piše "Goal".

"Uspjeli smo da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo bez njegove pomoći, stoga mislim kako možemo i na SP igrati bez njega. Ali, na treneru je da razmisli hoće li ga pozvati u reprezentaciju ili neće. Ali ako ga pozove, mislim da će Zlatan igrati jako dobro", rekao je Johanson, koji smatra da sada reprezentacija igra timski, te postoji mogućnost da se novim pozivanjem Ibrahimovića ta ekipna hemija uruši.

"Kao ekipa, igramo kolektivno i jedan za drugoga. A Zlatan je individualan igrač oko kojeg se vrti cijela igra. Morate igrati drugačiji stil ako imate igrače poput Mesija, Kristijana Ronalda ili Ibrahimovića, jer su oni igrači svjetske klase. Ne znam da li trener želi da uvodi tako veliku promjenu, jer ako ga pozove, moraće mijenjati cijeli sistem igre", dodao je Johanskon.

Švedska je krajem prošle godine uspjela da napravi veliko iznenađenje izbacivši Italiju u baražu za Svjetsko prvenstvo bez Zlatana Ibrahimovića, koji je otišao u reprezentativnu penziju nakon Evropskog prvenstva 2016. godine u Francuskoj.

(Faktor.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije