Fudbal

Goran Zakarić najbolji igrač BH Telecom Premijer lige BiH

Goran Zakarić najbolji igrač BH Telecom Premijer lige BiH
Foto: N.N. | Goran Zakarić najbolji igrač BH Telecom Premijer lige BiH!

Manifestacija proglašenja najboljih pojedinaca ligaških takmičenja pod okriljem NS/FS BiH održana je večeras u hotelu „Austrija i Bosna“ na Ilidži.

Ceremoniji su prisustvovali igrači i stručni štab „A“ reprezentacije BiH koji se okupili danas povodom prijateljskih utakmica sa Crnom Gorom i Južnom Korejom.

Najbolji igrač BH Telecom Premijer lige BiH za sezonu 2017/18. je ofanzivac Željezničara Goran Zakarić. Treneri i kapiteni klubova elitnog bh. fudbalskog takmičenja najviše glasova su dali Zakariću koji je iza sebe ostavio dvojac iz Zrinjskog, Miloša Filipovića i Nemanju Bilbiju.

„Zahvalio bih se svima koji su glasali za mene. Imao sam dobru sezonu i mogu biti zadovoljan svojim igrama. Kao nagrada je uslijedio poziv u reprezentaciju i ovo večerašnje priznanje. Sretan sam i ovo je sigurno podstrijek za nastavak karijere.“, rekao je Zakarić.

Najbolji golman Premijer lige je, kao i prethodne sezone Kenan Pirić iz Zrinjskog. Najbliži konkurenti bili su mu Vedran Kjosevski (Željezničar) i Bojan Pavlović (Sarajevo).

Najbolji strijelac u ovoj sezoni je Miloš Filipović iz Zrinjskog koji je 16 puta loptu slao u protivničke mreže, a nagradu mu je uručio Edin Džeko.

Nagradu za najboljeg trenera dobio je Blaž Slišković iz Zrinjskog, dok je nagradu za fair-play dobio FK Krupa.

Priznanje za najviše nastupa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine dobio je Wagner Santos Lago, dugogodišnji igrač Širokog Brijega.

Nagradu za najbolju amatersku selekciju dobio je PFS Istočno Sarajevo.

Najbolja igračica Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine ove godine je Valentina Šakotić iz Radnik Bumeranga, dok je nagradu za najbolju golmanicu po treći put osvojila bh Almina Hodžić iz SFK 2000 Sarajevo.

Najbolji igrač Premijer futsal lige BiH je Marijo Aladžić, član prvaka Bosne i Hercegovine Mostar SG Staklorada

Najbolji igrač Premijer omladinske „U-19“ lige BiH je Ševkija Resić (Sarajevo). Najbolji golman ovog takmičenja je Jasmin Kršić iz Željezničara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije